norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 46
Amit géppel rajzolok, azt egész végig a géppel csinálom a vázlattól kezdve. Meg lehet szokni. De pl azért nem szeretem a beszkennelősdit, mert akkor látszik a papír anyaga a képen és ha belejavítasz, akkor beleradírozol és máris látszik egy folt. Nem feltűően, de látszik, h már nem egyenletesek a rostok a papírban. Ne hidd, h nem veszik észre :)) De sztem a digipad tisztára úgy működik, mint egy rendes ceruza én egész hamar megszoktam. Ha olyat akarsz, mint a ceruza, akkor válaszd ki a legvékonyabb ecsetet. és a kép mérete kb. 800x1000 pixel legyen. Ha pl túl kicsi (50x80-as), akkor túl pixeles lesz és nem lesz olyan élethű. A pixel az a képben az egyes kicsi kockák, amik képpé tesznek egy képet. Ha beadod, h hány pixeles legyen a kép, akkor annyi kicsi kockából áll majd a kép. De meg leet adni cm-ben is, csak én már megszoktam pixelben. A 800-1000 pixel pedig nem tom mennyi centiben. De a túl nagy képek sem jók, mert megvan az a hátrányuk, h nem látod egészben a képet, hanem mindig csak 1 részletét. Igaz, minél nagyobb egy kép, annál jobb a minősége.
Előzmény: Dorinesz (44)