Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 2548
Az általam linkelt cikkben a kicsi és kerek olajrepce magok szél által való terjedése számomra is elképzelhetetlen. Azt feltételezem, hogy ez az újságíró hibája (egy farmer sem lehet ennyire zizi), mert én eddig mindig csak keresztbeporzásról hallottam magyar civilszervezeti aktivistáktól is, ami a rovarporozta Brassica-félék esetében nagyon is hihető. Ha a bíróság (a farmer ügyvédje) nem ennek tisztázását tartotta fontosnak, hanem azt, hogy mindez jogtalan haszonszerzésre használta-e a gazda vagy sem, akkor tiszteltetem az ottani jogrendszert, de hogy a jogászok agya egészen más szempontok szerint működik, mint a természettudományokban valamiképpen járatos embereké az nem lep meg.

Hogy ne hagyjak kétséget a személyes véleményemről: én helytelenítem, hogy ilyen csekély hozzáadott genetikai tartalom szabadalmaztatható fajtát eredményezhet (a vetőmag használata egyszeri alkalomra szól), és hogy egy fajtatulajdonos ezt a jogát peres úton érvényesíti. Azt gondolom ez az agresszív üzletpolitika jelentősen hozzájárul ahhoz a magas fokú ellenkezéshez, ami a növényi biotechnológiával kapcsolatos.

Ugye nem úgy értettél, hogy a libák esetében oksági összefüggést sugalltam volna, mert inkább az ellenkezőjét tettem?

Előzmény: Arth_ur (2546)