Ma? Hát ma simán felhívtam a diabetológust, lekértem az eredményeimet amik teljesen rendben voltak (5,6 és 6,0), a 24 órás 2 részletes vizeletben semmi nem odavaló dolog pl. cukor vagy fehérje... (megjegyzem, most koppant le, hogy nálam nem is csekkolják, hogy van-e keton a vizeletemben... mert azt csak frissből csekkolnák.. olyat meg nem is kértek tőlem...)
Aztán mondtam neki, hogy átgondoltam a dolgot és nem hiszem, hogy sok értelme lenne, hogy oda járjak... ő meg mondta, hogy valóban, nekem tényleg nem kell oda járnom... úgyhogy saját felelősségre távozom :) (de persze keresek egy másikat... azt a tegnapi dietetikusnak is megígértem...)
Szóval, hogy mi volt tegnap:
Hát... mindent tisztáztunk, átbeszéltünk (a dietetikus az összes eddigi diétásnaplómat átnézte), pontosítottunk a diétámon:) Megdícsért a jól összeállított reggelim miatt (ez az az ominózus reggeli amiért a másik banya a Sotén jól leszúrt...) + a jó értékeim miatt is.
Tökéletesen elmagyarázta mi hogyan működik (aminosavaktól a kutyafüléig), hogy mit mivel kell kombinálni ha nem eszek húst, hogy az teljesértékű fehérje legyen, elmondta, hogy ha aznap nincs hús, mennyi sajtot / tojást stb. egyek (megjegyzem, szerintem kb. ennyit eddig is ettem... igaz tényleg nem tudatosan - de megnyugtatott, hogy ettől aztán nem lesz hülye a gyerekem mert ő úgyis elvesz mindent ami neki kell, max. én fogok legyengülni ami ugyebár nem cél)
Átnéztük, hánykor kéne reggeliznem, mi van ha tolódik a kajálás stb. stb. (minden verziót átvettünk:)
megállapította, hogy a hivatalból kijelölt dietetikusnak sajna fogalma sincs a GI-ről, hogy mi a különbség a gyors és a lassú szénhidrát között + egyszerűen nem tud különbséget tenni a simán diétázó és az inzulinra fogott páciensek között... (+ nem meri értelmezni a méréseket!)
Mondta, hogy akkor én most vagy vezessek "kettős könyvelést", tehát magamnak írjam mikor mit ettem és az értékeket (ezt szigorúan!), a banyának meg azt amit látni szeretne (kihagyva pl. ha étcsokit is ettem vagy kicsit eltolva, hogy mikor ettem stb.)- vagy váltsak mert ennek így tényleg nincs értelme. Ő is kihangsúlyozta, hogy kötelező az orvosi felügyelet, tehát ha tudok még a héten keressek egy másik orvost vagy próbáljam meg itt kihúzni... hát én inkább a másik orvosra szavazok. (megjegyzem, az elmúlt héten SEMMIT se sumákoltam, tehát még negyed kockányi étcsokit se engedtem meg magamnak... olyan szigorúan betartottam a diétát, hogy hajjaj... igaz ezt szerencsére a cukorértékeim is igazolják... ami persze hidegen hagyta a Sotésokat)
Azt is elmagyarázta, miért magasabb az éhgyomrim (+ terhelésesem) ha a laborban mérik, miért mérek nagyon alacsony éhgyomri után még ugyanannyi kaja mellett is határérték körüli/feletti evés utánit, mikor nem kell betartani a 3 óra várakozást a kaják között - mikor kötelező betartani stb. stb.
2 órán át ott voltunk... és összesen 3000 Ft volt a konzultáció...
Hát ez volt tegnap... (a 2 órába iszonyú sok minden belefért... általánosságban nem sok minden kellett nekem, inkább a részletekbe másztunk bele... de ugyanezt a diabetológián mondjuk a finom kis részletek nélkül 1/2 órába be lehetett volna sűríteni... ha a dietetikus valóban megfelelő lett volna szakmailag)
Ennél a dietetikusnál maradhatok ha akarok csak nincs értelme... elmondta, mit hogyan, felnőtt ember vagyok úgyhogy tartom.. ha meg kérdésem van, felhívom...
A diabetológus a kérdés... (bár én eddig tényleg azt hittem, hogy azt is csekkolják, hogy van-e keton a vizeletemben... de ha azt nem nézik akkor hogyan ellenőrzik, hogy tényleg megfelelő-e a diéta?)