Szia!
Én pedig az efire értetem a kötbért hibás teljesítés címén, de persze Neked is igazad van. Ám ne felejtsd el, hogy ha az efinél elmegy a 230V az a hk szolgáltatónak nem vis major (a villanyosoknak meg nem hibás teljesítés), ellenben egy (szubjetuum) efi nem fogja a célértéket módosítani, még ezres nagyságrendű efik sem feltétlenül.
Ebbe a rádiós ketyerébe az én megítélésem szerint joguilag van beépítve a gondatlanságból elkövetett emberölés (segítségnyújtás megakadályozása) ;-D és ha erről az oldalról nézzük, akkor a 112 elérése már egyetemes szolgálat...
hehe!
Telefonfülkék: egyrészt baromi sokan igen jól megtömték a szakmában (vagy a szakmából származó exek), és amiket csak én hallottam az ún. versenytárgyalásokról, lásd fülketakarítástól a DSS rendszerig, akkor relativizálva ugyan jelentéktelen, ám mégis felháborító pénzek mentek el ismeretlen helyekre... lehet, hogy az elmúlt 10-12 év alatt több is az már, mint amennyiért szegény Straubot bebuktaták! ;-DDD
Nyilvánosok leszerelése: igen, ez annyira nehéz, hog ytudtommal Bp-et a felét leszedték úgy 3 éve (2004- után), és épp a területi célérték-határokon szolgáltatnak. Pl. a budapesti aluljárokban egyeltek! ;-D
És azért mindegyiken ott a (Simicska féle ;-DDD) pószter, aminek azért szvsz, ha nem is a beruházást (amit már és anno leírtak), de az üzemet fedezni kellene...
A másodk bekezdéseben írtak - nézőpontok, elemzés - korrekt. Csak épp még PPP-benis nálunk van tán a legnagyobb alapdíj (igaz nem csak hírközlésben és nem csak vezetékeseknél), - és engem sokkal jobban zavar, ha hüléynek próbálnak, vagy akarnak nézni, mintha fizetni kell, de a leírtak alapján.
Én T-Com ÉS GTS párti vagyok, az egyiknél ISDN-em, a másiknál DSL-em (jó: T-Com-os, de az ISP a lényeg nálam), és ha a GTS-nek "lenne eszük", akkor már náluk lennék egy Pantel Pluszos preselectionnal. és a SAJÁT DSL-jüket használnám!
A T-Com-os kollégákat is azért "rúgdosom", mert jót akarok - igen ritka, amikor azon hergelődök be, hogy "kitakart félmondatokat" értelmezve akarják megmagyarázni, miért én értelmezem rosszul saját ÁSZF-eiket ;-D
A PanTel ilyen szempontból a nmási irányból gyütt, mert ők szépen és okosan kivették a Matáv kezéből az üzleti efik és főleg a menedszelt bérelt vonali üzemeltetési szerződések jelentős hányadát, majd amikor satbil alapokon érezték magukat (és országos IP és ATM hálózatuk is lett, megfelelően kialakulva!), már stabilan merhettek az egyéi piacra is beruházni!
A Tele2-őt én nem tudom nem-szeretni azért, mert lenyomta az árakat és tkp. ha a MT-ot valóban megvenné egy orosz és kivéreztetné, a MT is kivonulhatna elég hamar (azaz nem elég lassan..) a piacról jog szerint - sajnos! [Ja akkor visszavenné az állam és jönne a Posta Bank 2..]
Az egyensúly - szerintem - a gazdaság kerékkötője, bár Te nem így értetted, csak kötözködöm ;-D
NEM az a baj, hogy valaki(k) hibáznak - erre aztat szoktam írni-mondani, hogy én hibázom a legtöbbet a világon, de mivel én minden hibámat elismerem nyíltan, így van jogom bárkit kritizálni, ha a hiba kijavítása helyett kamuzik vagy még nagyobbal tetézi önös érdekből! -, hanem az, hogy ha szól nakik (általános alany!) az ember, hogy Te, haver, figyel, ez hülyeség, pontatlan, félreérthető, felesleges (lásd a Neophone topikban a T-Com január 2-i és 30-i ÁSZF közlésének és következményeinek hülyeségeiről!), akko rnem azt kapom, még felsőbb szinetkről sem, hogy KÖSZ, ELISMERJÜK, KIJAVÍTJUK, hanem azt, hogy NEM KÖTELEZŐ, VÉGÜL IS MEGFELELŐ etc...
Szőrszál hasogatásnak tűnik, de állítom: AKI (amely cég) nem képes ÉRTELMESEN OLVASHATÓ ÁSZF-et közzétenni (és a T-Com vezetékes - de akár a többi is - ÁSZF ebből a szempontól egyre rosszabb!), az nem veszi komolyan a hivatalát, feladatát.
AZT aki az NHH részéről a nyári (nagy dírrel-dúrral beharangozott!) tervezet piac-felügyeleti eljárások során végzett ÁSZF felülvizgsálatok kapcsán egész egyszerűen nem vizsgálta, hogy az Eht. (nem vágom fejből!) ama §-ának is megfelel, mely a közérthető, áttekinthető formát alapvetően megköveteli - miközben index, a termékek, fejezetek oldalszámhoz kötése sincs, és minden azonos betűmérettel szerepel -- nos a magam részéről bűnpártolónak tekintem. És itt nemcsak a T-Com és nem csak a vezetékesek dokumentumairól van szó, ez csak egy közelről ismert példa vala!
Megbüntetés: a számlapanaszok elhúzódó megválaszolása kapcsán (nem csak aT-Com esetében!) az NHHH 5 millió forintnáél magasabb összegben nem bünetett. pedig a dolog évek óta húzódik és az NHH pl. a mai napig nem ismeri el az Eht. NHH általi értelmezését (de bíróságon nem támadták meg tudtommal!) --- miközben a büntetési tétel plafonja ennek kb 1000-szerese, ha jól számoltam.
Az NHHH igazgatóságai olyan mértékben eltérő "rendészeti politikát" folytatnak, hogy az néha már nevetséges! (A legkeményebben, legkorrektebben az NHHH Miskolci Igazgatóságán dolgoznak!) Ez év elejére ígérték, hogy a közzétet határozatokban az adattörléseket egységesítik - persze az, hogy a határozatok számait és a benne található dátumokat melyek nem személyes adatok, ahnem közérdekű adatok, miért törlik a mai napig, nem tudják, nem akarkák megmondani!)
No mindegy.
Legyen egyensúly - kis dőléssel, ami körkörös lefoláysú, és így lefelé tartó, tervezhető árspirállal eljutunk 4-5 év alatt a NSZK (nyugati - na ez is egy külön vicc!) szintjére. Aztán jöhet a mobil-vezetékes piac "összehangolása"!
Üdv és köszi a kellemes eszmecserét!
Maus Robi