Szia. Az a baj hogy ez nem igy mukodik. Rendelni mindanyian tudtok az USAbol (illetve ha nem akkor el tudjatok intezni hogy megis. Dombornyomasos VISA vagy MasterCard kell hozza amit azert szoktak adni a bankok.) Meg a szallitas sem olyan gaz. Parezer s elkuldenek barmi aprosagot.
Csak hat eler a csomag a vamra s megbsznak a vamosok jo sokkal.
Tehat ugy van ertelme a kerdesnek hogy milyen gyakran jarok ki olyan helyre ahova lehet rendelni cuccokat (szallodaba pl nem lehet, de haverhoz lehet) illetve milyen gyakran jon ide valaki akit meg lehet kerni hogy dobaljon be ezt azt a borondjebe.
Erre a valasz idaig eleg egyszeru volt. Nyarra es karacsonyra jartam haza. Azota haza koltoztem s a valasz ennel kiszamithatatlanabb. Egyelore az biztos hogy Marcius 1-11 kint vagyok s havernal fogok lakni akihez lehet kuldeni cuccokat. Vagyis Feb kozepeig leadok valami cegnel egy rendelest az tuti megerkezik. Sok helyem sajnos nincs. Pl jobaratom mar kerte hogy hozzak mar haza neki egy dobrot (ha mar az enyemen jatszik fel eve, tobbek kozt Vasarnap a klubban is), de ez sajna nem fog menni. Igy is 3 hangszerrel jovok haza.
Kovetkezo utam Augusztusra tervezem, de hogy ebbol lesz-e valami az meg nagyon lutri. Utanna meg fogalmam sincs mikor jovok. Tovabba nem tudok olyan emberrol aki jonne ide s lehet vele hozatni cuccot.
Aprosagokat szivesen hozok (foleg olyat amire nem kerdezoskodik a vamos ha meglatja. Az elektronikai cuccokat nem szeretik), csak irjatok mielobb ossze. Ilyen helyekrol szoktam rendelni mint musiciansfriend.com meg elederly.com
TheRover, hur ugyben szivesen segitek. Bar oszinten szolva jobb a Newtone mindennel (legalabbis az en mandolinomon jobb.) S ezeknek azert erezhetoen hosszabb az elettartama is mint egy random noname hurnak. Szerintem neked erdemes lenne kiprobalni a Thomastik-Infeld Heavy mandolin hurjat. Ez hasonlo erzetu mint a mandolamon levo hur, rohadt draga (olyan 6 rongy), de Ted eskuszik ra hogy fel evig tokeletes a hangszereire (viszonyitas keppen a sajat Jazzmandos hurjara 2 honapot mond es egy D'Addario hagyomanyos hurra 2-3, max 4 hetet.) Mivel azokat itt az Osztrakok csinaljak, biztos be lehet ott is szerezni es olcsobban mint az USAban. Az Ibanez mandomon az lesz majd, majd ott kiprobalhatod, de ugy feelingre olyan lesz mint a mandolam. Most ha akarod hozok egy tucat random olcso mando hurt, de nem biztos hogy az neked jo lesz. Ezeket ki kell rendesen tapasztalni hogy melyik az ami neked bejon, jol szol a hangszeren, nem rohad szet 3 nap alatt a kezed alatt, stb. Volt nekem elfekvoben pl Ernie Ball hurom mandolinra amit felraktam egyszer (gondolvan hogy par hetig jo lesz az is.) 10 percig birtam. Nem szolt a hangszer. Pedig ez meg nem is noname. De olyat mondjuk tudok hogy erzesre berendelek neked 3-4 (vagy amennyi) hurkeszletet aztan tudod probalgatni. Ha megfejtetted akkor kovetkezo alkalommal hozok belole sokat. STMS mar csinalt ilyet. Irt egy hosszu listat hogy ezekbol mindbol 1et s szerintem mai napig azokat hasznalja. Inch, pl aki vegig zongorazta mar ezt a dolgot, mar tud olyat mondani hogy egy karton Elixir 11es ez igy nem is gond.
L