A feketedés eltúlzott nitrogén műtrágyától lehet?
Már én is láttam ilyet.
Sztori:
Vagy 3 éve 20-25 közötti, kedves dakota pár dudált az utcán, egy rozzant Ifával, szabolcsi krumplival, és egy 1 éves gyerekkel. Nem ment a bolt, megörültek, hogy megláttak az utcán.
Mondtam, hogy van nekem krumplim, nem veszek, de az asszonyka meglátta a rengeteg növényemet, megkérdezte, van-e eladó. Hát hogyne lenne! Bejött, szétnézett. Kiválasztott egy szobainak kapott örökzöldet, valami tujaféleséget, amit kint tartottam nyáron, és kint is akartam hagyni próbára télen. Felajánlotta, hogy cseréljünk krumplira, értékegyeztetéssel.
Na, jó, egye fene. A csávó fent a kocsin lemért egy zsákkal: 42 kiló. Najóvammá, 42 kilót így hajigálnál! Kihoztunk egy fürdőszobamérleget, azon 30 sem volt. Így elcseréltük pénz nélkül, darab-darab.
Kicsit furdalt a lelkiismeret, hogy azt mondtam, télálló az örökzöld, pedig nem is voltam biztos benne. De csak addig furdalt, míg próbából egy bő hónap múlva nem akartunk főzni a szóban forgó krumpiból. Totál fekete volt a belseje. Utána gyorsan elhasználtuk, de 5 kilónál többet nem tudtunk hasznosítani, a többiből komposzt lett.