Szia!
"Nyáron (4000 km-es korában) megjárta Svédországot 2 felnőtt 3 gyerekkel + kellő mennyiségű csomaggal, egy zokszó nélkül. Végig klímával, ahol lehet nyomva neki (németeknél 160-170-ig mertem... mégis csak tele volt az autó, na ennél a sebességnél már bizonytalannak éreztem...) átlag 8,4-re jött ki a fogyasztás (kb. 5000 km, ebből 3500 autópálya)
Ezt, és hozzászámítva az itthoni (ez főleg Bp. mellől be a városba, majd este vissza, nem túl sok tötyörgéssel) használat átlag 9,9-es fogyasztását egy kicsit soknak találom, de ahogy olvastam ezzel nem vagyok egyedül."
Svédország-2 felnőtt 3 gyerek- kellő csomag-klíma-160-170=8,5 l/100km az 1,6 SW-nél szerintem nem csak elfogadható, hanem igenjó is. Ez a terhelés és térfogat meglehet 2 kiskatagóriás kocsiban sem férne el, elsősorban a csomagokra gondolok.
Városi használatban szintén a nagy karosszériát mozgatva nem irreálisak az értékek.
A gyári ajánlásokon túl (vagyis vezess finomkodva! és jó lesz a fogyasztás), sok múlik még a vezérlésen. A teljesítmény optimalizálás csak hosszútávon kifizetődő és lehet a gyári beállításoknál is gyengébb gyorsulást eredményez, meg kell gondolni megéri-e? (garanciavesztés kérdéses - márkaszervizben)
A gyári katalizátor kb. 6-10 LE-t elvesz meddőben és teljesítmén lyukakat is okoz, az új (nem GM) fejlesztések sokkal jobbak, de költségesek- mégis járható út és nem jár + zenei élményekkel a csere. (garanciavesztés kérdéses - márkaszervizben)
(4681): Egy méret cartárstól: 205/65/R16 és szerinte elfér, igen szép aluja van- együtt egy vagyonba került. (Ránézésre nem sok hely maradt a kerékjáratban, de kétszer is megnéztem a méretet). A gyári áttételek megnövelve, a nyomaték rovására!
Sokan várják a dieselt, én is cserélnék de csak a 2. gyártási évjáratból, majd úgyis beszámolnak a dieselesek annakidején.
Üdv