Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 3370

Kedves Florg!

Szerintem nyissal egy topikot "Waldorf iskolak - waldorfos szemmel" vagy "waldorfosok egymas kozott", ilyesmi. Ahol egymas kozt beszelgethettek. Hidd el, hogy en tiszteletben tartom a topik temajat, es ha ez olyan topik lesz, ahol a kritika nem megengedett, akkor ehhez tartom magam.

Ha a topiknak a cime az, hogy "Waldorf iskolak", akkor barmilyen velemeny elhangozhat, ami ezzel a temaval kapcsolatos.

Itt sajnos komolyan fölépített romboló munkát végzel, célod, hogy lejárass egy olyan intézményt, amit minimális szinten sem ismersz.

Sajnos, ez a forum velejaroja. Itt barki barmirol irhat barmilyen velemenyt (kiveve ami a torvenyben nem megengedett - rasszizmus ilyesmi).  Irhatsz negativ velemenyt Orbanrol, Gyurcsanyrol, a muszlimokrol, a feministakrol, stb. Ajanlom, hogy tanulmanyozd at a Politika es Vallas/Filozofia rovatokat. Es senki sincs letesztelve, hogy milyen tudassal rendelkezik az adott temaban.

Amugy, a celom nem a lejaratas, barmennyire is annak allitod be a velemenyem.

Soha nem volt celom, hogy valakit kitiltsanak, most sem volt az, sin x-szel. Engem mar abszolut nem zavarnak az ilyen jellegu beirasok, tolem nyugodtan maradhatott volna. Annal is inkabb, mert az erdeklodok nagyszeruen meglathatjak, hogy milyen is egy-egy waldorfos igazi oldala. A waldorf nem mindig arrol a mosolyrol es derurol szol, amit a nyilt napokon megmutatnak.

Szamomra a waldorfban a legfelelmetesebb az, hogy mindenfele tudomanyos modszertani oktatast felredob, es egy okkult vallasra epitkezik azt illetoen, hgoy hogyan kell a gyerekeket tanitani. (ilyent meg a legortodoxabb egyhazak sem tesznek, hanem az iskolaikban mindig a tudomanynak megfelelo oktatas folyik.) Ez rosszabb mint a legsotetebb kozepkor vagy inkvizicio.

Tartsuk mar annyira ertelmeseknek az embereket, hgoy el tudjak donteni, hogy miben hisznek, fuggetlenul, hogy en mit irok ide.

En csak egyet szeretnek elerni: aki a waldorfon gondolkodik, az alaposan nezzen

utana a waldorf oktatasnak es az antropozofianak, Rudolph Steinernek (nyilt napok, beszelegetesek, konyvek, internet, stb.).

Nem kell nekem hinni.

Előzmény: florg (3352)