Pásztorjáték.
Viszont utoljára szóltam hozzád. Sajnos nem én vagyok a topikgazda. Azt hiszem (tudom), esetedben a más vélemény kategórián már túl vagyunk, hiába is hivatkozik erre Lektor. Itt sajnos komolyan fölépített romboló munkát végzel, célod, hogy lejárass egy olyan intézményt, amit minimális szinten sem ismersz. Az összes hozzászólásodra tudnék válaszolni, amit beírtál, ha látnám értelmét. De egyáltalán nem látom, hiszen a te programod csak a rombolásról szól. Csak olyasmire válaszolsz, amire van kész szoftvered, és arra is úgy, hogy mindenki beírását a saját szád íze szerint formálod.
Eredményes vagy, hiszen sin x-et (is) már kihoztad a sodrából (bár fölháborodása jogos volt), és ki is tiltották. Ezzel elértél valamit, csak nem tudom, mit, hiszen a Waldorf nem ebben a topikban él, létezik, működik. Itt csak néhányan kultúráltan csevegünk (azaz csevegtünk) róla, az érdeklődőket lehetőségeinkhez mérten fölvilágosítjuk (mint ahogyan veled is tettük, addig, amíg úgy tettél, mint aki _valóban_ érdeklődik), és nem moderálnak (moderáltak) minket, mert nem kell. Vagyis nem kellett eddig. Pontosan érkezésedig.
Volt már itt hozzád hasonló agitátor, ő sem ért el semmit, ne gondold, hogy te bármit is el fogsz. Aki a Waldorfot választja, tudja, mit választott, és tudja, miért. Nagy részük igazabb hívő, mint azok, akik virtuális máglyára küldenek mindenkit, aki nem hajlandó alávetni magát a gondolatrendőrségüknek. Akik nem hívők köztük, azok is hisznek egy jobb világban, ami megvalósulásának lehetőségében fontos részt vállal a Waldorf.
És minket nem zavar, hogy itt erőlködsz, vérmérsékletünk szerint válaszolgatunk, esetleg olyan érzések ébrednek bennünk irántad, amit tulajdonképpen szégyellünk. De nem fogunk megváltozni, nem érdekel az újbeszél, meg a gondolatrendőrség. Mi olvasunk könyveket is. Megpróbáljuk érteni őket, megpróbálunk figyelni a világra és egymásra. És ebben azt hiszem, se te, sem a jövőben érkező hozzád hasonlók nem fognak megakadályozni.
Nyiss egy honlapot, ott írj le mindent, amit a Waldordfról gondolsz, mondjuk legyen a neve waldorfkritika.hu, készíts "megalapozott" hoaxokat, találj ki történeteket, ragadj ki rosszul fordított félmondatokat Steinertől, és tűzd bizonyítékként a zászlódra. De ne itt. Kérlek szépen, egyszer viselkedj _igazi_ keresztényként, és menj innen békésen.
De akár maradhatsz is, tudom, a parancs nagy úr, én mindenesetre búcsúzom tőled.