hawaii1972 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 3378

Sziasztok!

Végigolvasgattam a hozzászólásokat, (nem csak itt, hanem a Nemzeti Sport fórumban is) szeretnék pár dolgot mondani a szünnapon.

1. Nagy Laci-kérdés

Tény, lőhetne több gólt. A közvetítésekben sokszor elmondtam már, hogy hihetetlen, ahogyan ütik-verik. Ti ezt odahaza sokszor nem is látjátok a képen, mert ugye csak azt mutatja a kamera, ahol a labda van, de a menet közbeni pofonok még Valujevet is kiütnék. Ezzel nem védeni szeretném Lacit, ez csupán tény.

Nagy László játékát minden komoly csapat kottából fújja. Ez sem előny, s ez is tény. Rajta dupla teher van, mert mindenki tőle várja el a dolgok megoldását.

Összességében: szerintem nagyon jó dolog, hogy a kézilabdában még mindig megvan arra az esély, hogy női és férfi szinten is ott legyünk Pekingben. Ez nagyon nagy dolog, mint ahogy az is az volt, hogy Athénban is ott lehetett mindkét társaság. Az az ország, amelynek a csapatsportjait ostoba, felelőtlen és a mai napig hivatalban ülő "sportvezetők", elméleti és módszertani szakemberek a 70-es években mesterségesen elsorvasztottak, ahol továbbra is azon kell minden költségvetési szavazás előtt görcsölni, hogy lesz-e pénz a magyar sportra, ott csoda, hogy van egy Nagy Laci. Tudom, most egy kicsit messzire mentem, de így gondolom.

2. Skaliczky László-kérdés

Most, hogy a csapat elszenvedte első vereségét, megindult a szövetségi kapitány bírálata, hiol finomabb, hol egészen elképesztő módon. Érdekes, hogy amikor Athénban a 4. helyig ment a csapat, senki nem hányta a szemére, hogy miért nem borotválkozik? Most meg azt olvasom, hogy a borostájával lejáratja a magyar nemzetet. Eddig egyetlen szövetségi kapitányon sem láttam Hugo Boss kollekciót a meccsek alatt, azt nálunk egy másik sportágban szokták: ott kinyalják magukat, majd kapunk egy négyest a Vadúztól, a Rabotnicskitől, Norvégiától. Úgy gondolom, hogy ha a válogatott netán a 12. lesz ezen a vb-n, akkor sem lehet ezt a kérdést a kapitány arcába vágni, meg akkor sem, ha bronzérmes lesz a társaság. Nekem inkább egy borostás szakember, mintsem egy simabőrű kontár - ezzel is lehet vitatkozni.

3. Számolgatás, negyeddöntők

Az össznép matek minden világverseny velejárója. Ha ez győz és mi nem... - sok értelme nincsen. Én akkor sem féltem a csapatot, ha holnap netán kikap a spanyolok ellen, mert szerintem éppen a dán és a norvég meccs mutatta meg, hogy éles helyzetben (amely a vasárnapi oroszok elleni derbi lehet) jók vagyunk

De jó, számoljunk:

0 pont megszerzése esetén is bent lehetünk a legjobb 8-ban, ha RUS-DK - 1-es

1 pont megszerzése esetén már tuti bent vagyunk, semmilyen ármánnyal onnan ki nem eshetünk.

2-3-4 pont megszerzése esetén: a határ a csillagos ég

Ami a negyeddöntőt illeti: Lengyelország, Izland (nagyon jó), Franciaország (kevésbé jó), Németország (akkor jó, ha 2 olyan bíró vezeti, aki ismeri az összes szép leányt Veszprében és Szegeden - anno a szlovén Jug és Jeglics koma veszprémi téren ilyen volt. De mondjuk az ukrán Vakula, Ljudovik is felidézhetne egy két szép magyarországi napot.)

4. Hétvégi közvetítések:

szombat, vasárnap: Petőfi 18.10-20.00 (élő)

5. Jegyek

Mannheimben a hétvégre nincs, senki ne induljon el, hogy ne legyen csalódás a vége.

Sziasztok

Lantos Gábor

Mannheim (dögunalmas város a Rajna partján, a túlodalon Ludwigshafennel)