kripic Creative Commons License 2007.01.26 0 0 5112

Üdv minden márkatársnak és lelkes fórumozónak!

Egy 11 hónapos fehér 1.6 SW Elite-nek vagyok - ezidáig - megelégedett tulajdonosa. (Sajnos eddig tartott, amíg a három kölyöktől "net- és gépidőt bérelve"

a., rátaláltam a topicra         b., nagyjából végigolvastam      c., regisztráltam)

Mostanáig (15000 km van benne) - koppkopp - semmi komoly probléma (se hibakód, se kopogás, se izzókiégés), mindössze néhány apróság:

1., A többetek által említett "Jééé, vajon nem kapcsoltam ki a rádiót..? De hát eddig se szoktam, csak a kulcsot veszem ki..." Ezt egyébként megspékelte azzal, hogy nekem a CD-t is általában úgy kellett kiimádkozni belőle, ill. alig akarta elfogadni. 

Ezzel én visszamentem a kereskedőhöz (Ch. Interat - Budakeszi), szó nélkül kikapták, mondván, hogy tapasztaltak már ilyet, elküldik a Blaupunktnak. 1 hétig lik a műszerfalon, majd a rádió vissza. Hogy ez ugyanaz-e vagy másik, nem tudták megmondani, de azóta nem csinálja.

2., Ezután nem lehetett a fűtéshőmérsékletet szabályozni. (Pontosabban ha egyszer feltekertem, akkor hidege(bbe)t már csak úgy, ha ventillátor kikapcs (halk kattanás), szabályzó hidegre, majd ventillátor bekapcs. Kiderült, hogy a rádió visszaszerelésekor valami bowdent nem pattintottak vissza a helyére. (Azaz a szerviz barmolta el..., viszont a kocsiban felejtett egy Beta csavarhúzót, hú, mekkora nyeremény)

3. Nekem is nyikorog a kormány, kb. a 11000. km óta - én a kormányoszlopnál hallom, ha áll, ha megy az autó, nem tudtam eddig megszokni.

Nyáron (4000 km-es korában) megjárta Svédországot 2 felnőtt 3 gyerekkel + kellő mennyiségű csomaggal, egy zokszó nélkül. Végig klímával, ahol lehet nyomva neki (németeknél 160-170-ig mertem... mégis csak tele volt az autó, na ennél a sebességnél már bizonytalannak éreztem...) átlag 8,4-re jött ki a fogyasztás (kb. 5000 km,  ebből 3500 autópálya)

Ezt, és hozzászámítva az itthoni (ez főleg Bp. mellől be a városba, majd este vissza, nem túl sok tötyörgéssel) használat átlag 9,9-es fogyasztását  egy kicsit soknak találom, de ahogy olvastam ezzel nem vagyok egyedül.

Mivel gyakorlatlan voltam új autó tekintetében, csak 12500-nál, november végén vittem olajcserére, meg első kötelező szervizre. Ekkor olaj- olajszűrőcserén (nem én vittem, már bánom...), meg az állítólagos 1 éves átvizsgáláson kívül semmi, így megúsztam 21ezerből- a csereolaj koszosabbnak tűnik, mint ami benne volt, hmmm. (Ch Wallis, Bp. Kerepesi út)

Összességében meg vagyok (meg a család is) elégedve, biztos, hogy nem volt rossz választás - már ha továbbra is így folytatódik...

Na, ez hosszú lett, úgyhogy abbahagyom, további balesetmentest mindenkinek...!