Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3207

Helló mindenki!

Én egy 15 éves Waldorf középsulis diák vagyok. 2. osztály óta járok waldorfba .Ide tévedtem akaratlanul .És beleolvastam ebbe az egészbe .Engem ez nagyon zavar hogy egyesek azt hiszik erről a "sulifajtáról" hogy fogyi,keresztény stb... Ugyanis ez nem igaz .

Ha úgy vesszük , ez is egy normális iskola annyiban eltérve hogy az állam nem nagyon támogatja meg egyéb ilyesmi...(erről nem tudok sokat). van viszont egy-két meglepő eset ami itt történt a sulimban. Tudni illik ebben az épületben működik 1 általános iskola és egy waldorf közép/általános iskola  (+ 1 RISZI (RuhaIpariSzakközépIskola ,de ez lényegtelen)). Történt hogy a testvérem,(aki harmadikos és w.-s) a konyhán épp kérte az ebédet. Erre kérdezi tőle a konyhás hogy "Általános vagy Waldorfos" . Erre ő "Általános". És a meglepetésére kapott + dinnyét az ebédhez ami csak az "általános"osoknak jár. Mikor visszanézett az asztaltól látta hogy az osztálytársai waldorfot mondanak és ők nem kaptak.

Lényeg hogy ez a tanítás összesen annyiban tér el az állami sulikétól hogy itt arra koncentrálnak hogy megértse a diák az anyagot .Nem pedig arra ,hogy "nesze itt az anyag, magold be oszt' kész"...Itt a tanár odajön és addig magyarázza,segít,gyakoroltat stb. amég meg nem érti a diák. Szigor itt is van ugyan úgy  mint a sima sulikban .De itt az alsósokkal nem bánnak úgy hogy "menj a sarokba" és kész. Itt a tanár elmagyarázza hogy amit csinált a gyerek az miért nem helyes. Az állítólagos "hülyékről" pedig annyit ,hogy 8 éve osztálytársam Waldorf  ált.-ból és mostmár közép suliból is egy "fogyatékos" fiú. Ez a fiú fizikailag...Gyenge. De olvasásból és memorizálásból szerintem az egész országban alig akad párja. Jó tanuló. Ez 1 kivétel de a tanárok (szerintem) sajnos szánalomból vesznek fel olyanokat akikről 1/ feltételezik az emberek hogy mindenki ilyen, szellemileg gyenge 2/és akiknek szerintem (nem útálatból , hanem esély ként) kisegítő iskolában lenne a helye. (DE EZ az én véleményem)

Utólag még annyit , Györgyi , nem tudom hogy diák vagy e vagy szülő vagy akárki (hidd el 110%-osan nem érdekel), ha valami bajod van ezzel az iskolával vagy módszerrel vagy akármivel , nyugodtan gyere ülj be 1 órára vagy 1 napra akár 1 hétre (szívesen megbeszélem az igazgatóval és szerintem 99% hogy megengedi).

Aztán ez után a nap/hét után vélekedj erről az egészről. A kereszténységről meg még annyit hogy itt senkit sem érdekel a vallásod mert mindent megünnepelünk a karácsonytól kezdve a húsvéton át mindent. Jah és megnyugtatlak hogy itt nem 13 évesen 6 év után , hanem már mikor beíratják a gyereket már akkor tudja. Amúgy ez a "Kereszténység legnagyobb ünnepe" szerintem elemi dolog.(Szerintem te is megünnepelted már a karácsonyt ovis korodban és a szüleid is elmagyarázták hogy ki is ez a Jézus...Szerintem

Ennyi

Ha valami gondod van vagy valamit akarsz írni , nyugodtan szólj!

Boldog Új Évet mindenkinek ( kicsit késve :-) )