Szép napot mindenkinek!
Olvasom, hogy Csehországot már megbénította a havazés, nagyon remélem, hogy a válogatott játékosokat is megénítja az a tudat, hogy a vb-n eddig nagyon jól játszó magyar válogatott ellen kell játszaniuk.
De félre a tréfával: NAGYON NEHÉZ MECCSRE SZÁMÍTOK. Más szempontból lesz ez nehéz, mint a Dánia, vagy a Norvégia elleni volt. Ott az volt a bravúr, hogy nem mi voltunk előzetesen az esélyesek, s mégis nyertünk. Itt most kimondva-kimondatlanul mindenki bennünket tekint favoritnak, s ilyenkor kell vigyázni azzal, hogy nehogy elsüljön az a bizonyos kapanyél.
Kint vagyok már a SAP csarnokban, amelyet úgy képzeljetek el, mintha odahaza Budapesttől 25 km-re, mondjuk Érd mellett letettek volna egy multifunkcionális arénát. (Istenem, mikor teszik már le?) Szóval, megint sikerült rossz villamosra szállni, amely a csarnoktól kissé távplabb tett le bennünket, de nem baj, a jeges déli szélben a séta kifejezetten jó.
A jegyekről: amikor ideértem a csarnokhoz, a pénztárak nyitva voltak, benne hölgyek ültek és a fejük felett a villanyújságon futott a felirat, hogy 5. kategóriás jegy 29 E, 1 kategóriás meg 89, a többi tehát e kettő között mozog. Ebből még egy csökkent értelmű medvebocs is azt a következtetést vonná le, hogy vannak jegyek. Az igazi fokmérő persze az lesz, hogy ma az egyes meccseken hányan lesznek a 14.000 (!) nézőt befogadó SAP Arénában.
A csapat délelőtt videózott. Amikor fél 2 kor ideértem a csarnokhoz, a horvát válogatott fejezte be éppen az edzést. A dán meccs előtt nyugodt voltam - nyertünk. A norvég meccs előtt ideges voltam - nyertünk. Most semmit nem érzek, a jéghidegen kívűl, a sajtóközpontot egy hokicsarnokból alakították át.
A mai rádióközvetítés:
16.15-16.50 között 3x2 perc bejelentkezés
16.19-16.21
16.32-16.34
16.43-16.45
17.00-17.10: Hírpercek – benne a szokásos sportblokkban (kb.17.06-kor) 3 perc
17.10-17.40: Közvetítés a Magyarország-Csehország férfi kézilabda világbajnoki mérkőzésről.
A többi meccset teljes egészében adjuk már!
Sziasztok:
Lantos Gábor
(Mannheim)