ugyörgy Creative Commons License 2007.01.24 0 0 5876
szia.
a legalapvetőbb, fele kaja, dupla mozgás. :)
a fogyáshoz az un. zsírégető mozgásformákat szokták ajánlani, tehát kisebb terhelésű, de hosszan tartó mozgásformák. ez lehet természetes: úszás, kocogás, bicikli, tánc, stb, és lehet gépi, pl. evezőpad, sífutógép, stb. 40 perc-1 óra.
ennél a mozgásformánál a maximális pulzus 70 %-a körüli értéken kell tartani a szív munkaütmét. ekkor a szervezet oxigént, elsődlegesen szénhidrátot és másodlagos energia forrásként nagy mértékben zsírokat is felhasznál az energia nyeréshez. Ha ennél magasabb a szívritmus,akkor már átlép a szervezet az oxigén nélküli energia felszabadításra, aminek a következménye a tejsav lerakódás= izomfájdalom, és a drága, és értékes izomfehérjék lebomlása.
a szívritmus mérhető műszerrel, meghatározható tapasztalati-irodalmi úton, és beállítható kellő gyakorlás után a megfelelő értékre.
Fontos a bemelegítés és a levezetés.

Ami szerintem nem ajánlott, az absz. diéta, és a bogyók, csodaszerek.
Ami ajánlott, a táplálkozás reformálása, kevesebb állati eredetű, inkább növényi étel, több rostos,-> ez kell az emésztésnek, sok folyadék, de nem cukros aromás lötyik, stb.

Ahogy mondani szoktam először süssük a szalonnát olajban, aztán meg ne együnk annyit :))) persze ez volt a vicc.

ennyi jutott elsőre eszembe.
ha szamárságot írtam a szakemberek javítanak...
üdv.tanácsok itt is
üdv.gy.
Előzmény: hjadam (5875)