zsolt1973 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1481

Elkezdtem megamban egy kicsit elemezgetni a középdöntős esélyeinket. A csehek elleni meccset holnap hozni kell, mert ha nem, nagyon kevés esély marad a 8 közé jutásra. Ha nyerünk holnap, akkor 4 pontunk van, és ekkor - a papírforma alapján - a cseheket és a dánokat magunk mögött tudjuk tartani. Én ugyanis - bevallom - nem tartom valószínűnek, hogy a spanyol-horvát-orosz hármasból bárki ellen is pontot tudnánk szerezni (erre halovány esély talán az oroszok ellen van). Papírforma szerint a cseh-dán kettős is csak egymás ellen tud majd pontokat szerezni, s ha megverjük a cseheket, bármilyen eredmény születik is majd azon a meccsen, mi a 4 pontunkkal biztosan negyedikek vagyunk a középdöntős csoportunkban. Ez csak akkor borulhat, ha a dánok (komoly sportdiplomáciájuk segítségével is) pl. az oroszokat el tudják kapni. Lehet persze olyan körbeverés is a csoportunkban, hogy 4 ponttal sem leszünk benne a négyben, de remélem, ez nem következik be...

Ha negyedikek vagyunk a csoportban, akkor a másik ágról (ahol a németeknek, sorsolás ide, vagy oda, valahogy csak sikerült kiharcolniuk, hogy könnyű ág legyen...), amennyiben nem a német-francia kettős közül kapunk valakit, hanem a Szlovénia-Lengyelo.-Izland-Tunézia négyesből, annak bármely tagja ellen van esélyünk arra, hogy a hetedik helyért játszandó meccset megnyerjük. Akkor pedig tettünk egy lépést az olimpia felé...

Szerintem ez egy reális forgatókönyv a továbbiakra nézve, persze, nem bánnám, sőt, ha mondjuk két-három győzelmet követően elődöntőt játszanánk... 

Előzmény: rich.mond (1479)