taormina1 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 751

Ma teljesen kétségbeestem. A múlt héten egy berlini kiállitáson végre megtaláltam azt a konstrukciót, amit szeretnék az üvegházba polc gyanánt. L alakúszögvasakból áll, és úgy támaszkodik, hogy középen nem állnak lábak az ágyás közepén. (Van róla képem is, csak sajnos scannerem nincs. Erös, robusztus müanyagból készült, kb.50x40-es, alul zárt szaporítótálcák vannak rajta, amik saját szélükkel kapaszkodnak meg az L-vasakon. Ez azért nagyon jó konstrukció, mert fölépítve is nagyon kevés helyet foglal, de ha a tálcákat leveszem róla, alig vesz el helyet.

A kiállításon tömegével árulták ezeket a tálcákat jó drágán, de AKkor azt gondoltam, nem fogom ennyiért megvenni és onnan ide hozni.

Ma kihívtam egy hegesztöt, aki vállalta, hogy olcsón megcsinálja, de a pontos méreteket tálcák híján még nem tudtam megmondani. Mondtam, semmi baj, kiszaladok a kertészetbe, megveszem a tálcákat és visszaszolok a méret miatt. Máskor nem vagyok ilyen könnyelmü, alaposan megérdeklödöm elöre, hogy van-e valahol valami, mielött személyesen útnak indulok, de ezúttalazt hittem, olyan mindennapi termékröl van szó, hogy tényleg bárhol fillérekért megkapom. Hát nagyot tévedtem. Egymás után jártam a kertészeteket, de sehol nem tartottak ilyet.

Kinek van ötlete? Budapest nyugati szélén lakom, Budaörs is jó, de a környéken már mindenhol voltam.

(Azt is mondták valahol, hogy ha péntek éjjel fél háromkor kimegyek a naygbani virágpiacra, van ott egy müanyagos, az megmondja, hol szerezzek. Csak bejutni nem fogok, mert valami speciális kártya kell ahhoz is.

Még egy kérdés: ha mégis sikerülne tálcákat szerezni, a naphoz közelebbi, vagy távolabbi oldalra építsem a polcot?