Jó, értem én, attól félsz, hogy ha a statisztikai adatok az orvvadászok felé döntik el a mérleg nyelvét, vigyorogva az orrod alá dörgölöm az eredményt.
Hm. Biztos nagy lenne a kísértés, de azért az óvódás korból már kinőttem.
Nem, szerintem nem felesleges a témafelvetés. Azért sem, mert az igazsághoz hozzátartozik, hogy az orvvadászat éppúgy felbecsülhetetlen erkölcsi és anyagi károkat okoz, mint pl. az elvadult ebek. Ha korrekt vagy, és hajlandó vagy nem csak egy oldalról vizsgálni a problémát, akkor ezt el kell ismerned.
Másrészt ez nem wrestlingmérkőzés, hogyaszongya: orvvadászok kontra kóbor kutyák, ki nyeri el a természetpusztítás világbajnoki címét?... Annyit írtam, hogy kíváncsi lennék a hazai orvvadászatról szóló statisztikákra, akár a kóbor kutyák pusztításával összehasonlítva is. De hogy az összkép teljes legyen, hozzávehetnénk még az ember egyéb áldásos tevékenységeiből kifolyólag bekövetkező természetpusztítást is (lásd Verespatak, illegális fakitermelés, szemétlerakók stb.)
Az, hogy kit mennyire manipulálnak a statisztikai adatok, nem az én dolgom. Gyanítom, hogy aki eleve elfogult a kutyák irányába, azt nem nagyon fogják.
S végül egy link, annak, akit érdekel. A tartalma (frisshírek :-)) régi, de szerintem még nem évült el:
http://www.nimfea.hu/vadaszat/frisshirek.htm