"Baloldali vagyok ami azt jelenti hogy nem allok a szelsojobb oldalara, sorry."
Yo, úgysem létezik egyetlen monolit baloldali vagy jobboldali tömb.
Mindenesetre, sorry, nem a szélsőjobb volt okt. 23-án az utcán.
A szélsőjobb is ott volt.
(Ikaljan a merész muszlim volt_talán_lesz_de_semmiképp_nem_muszlim topiktársunk is az utcán volt, nemde ?)
"Es sajnalom hogy neked nem volt elorelathato hogy mi fog tortenni, talan irjuk ezt a kettonk kozott levo eletkor-es tapasztalatkulonbseg szamlajara?"
Írjuk.
Én nem a Kádár-rendszerben szocializálódtam politikailag, ezt elismerem hibámul.
Ez az egész "előrelátás-feeling" a dél-amerikai rendőrállamokat juttatja eszembe.
Azon a vidéken lehet attól tartani, hogy a nemzeti ünnepeken, forradalmak évfordulóján, aki az utcára merészkedik, az csúnyán kikap a rendőröktől, akik ilyenkor rendre mindenkit elvernek, aki két fősnél nagyobb csoportot képez sorstársaival.
... mert a hatalom a rendőrség brutalitására "kénytelen" támaszkodni a demokratikus erőkkel szemben.
Ott divat, hogy csak okot keresnek a közegek, hogy a hivatalosan ki nem mondott, de sugallt kijárási tilalom megszegőit, legyenek azok járókelők, békés felvonulók, megemlékezők, kődobálók és kukaborogatók, néhány profi rendőri csapatmozdulattal egybeterelik, és a "Rend, béke, nyugalom" hármas jelszavával zászlajukon agyba-főbe verik, majd koncepciós pereken összeraknak vadidegeneket, mert akkor rájuk lehet húzni a magasabb büntetést, a csoportosan elkövetés miatt.
Aki ilyenkor kint van, az hülye, hiszen tudja, hogy a rendőrök nácifesztet tartanak 1000 %-ban, jelmezben, maszkban, viperával, könnygázzal, ...stb.
Na ilyen államban nem szeretnék élni, ahol erre kell számítani a nemzeti ünnepen.
... és mielőtt a miniszterelnök úrral egyetértve elküldenél Szlovákiába, inkább azt szeretném elérni, hogy a "normális", kormányhoz lojális, vigyázzállásban ünneplő, megemlékező, betonszilárd egységű "lakosság" hagymázas vízióját álmodók távozzanak a hatalomból.
... és ezt demokratikusan, akár tüntetéseken (igen, akár olyanokon is, amelyeken neked, és sok más cicilista polgár szerint a 'fúj, fasiszták' magyar zászlót és/vagy árpádsávos zászlót lobogtatnak) fogjuk elérni.
Elnézést, amiért nem vagyok Gyurcsány-párti.