dracaena Creative Commons License 2007.01.23 0 0 748
Il, a földem minden évben volt bolygatva. Tavalyelőtt vettem, akkor aki művelte, azt mondta, hogy csak talajmaróztatták, és elől krumpli, hátul kukorica volt benne (így nekem mindenhol van krumplibogaram). Tavaly tavasszal az önkormányzat szántotta, akkor lett benne középen az a mély gödör, és akkora rögök, hogy sikítófrászt kaptam tőle. Rá pár napra egy magánvállalkozó ráment a talajmaróval, és akkor jöttem én a veteményemmel. Szántottak ősszel is, csak én lekéstem, mert nem tudtam időben kivágni a kukoricaszárat, és mire szóltam, már átszerelték a gépre a hótoló eszközt, és ezt tavaszig le se szedik. A magánvállalkozó meg elment dolgozni valahová szerelőnek, úgyhogy most nem vállal itthoni különmunkákat.
Próbálgattam pár helyen kicsit feltúrni a földet, de ahol a nyáron jól összemászkáltam. mert nekem folyton ott kell ám lennem a kertben :)), ott nagyon kemény. Meg van benne pár masszív gyökér is (kukorica, pitypang, disznóparéj), ha ezeket nem forgatják ki, akkor hogy tudom majd rendesen kapálni a veteményt?
Előzmény: il1321 (745)