WooDoo Creative Commons License 2007.01.23 0 0 769

Hello xeniah!

Az ügyvéd nem akart pénzt kérni egy közös ismerősünkre való tekintettel, de megkérdeztem hogy másnak mennyiért szokott tanácsot adni, és kifizettem az 5e Ft-ot. Neked felesleges fizetni ezért, a tárgyalás megtartását Te is tudod kérni.

Beszéltem ma az Igazságügyi Szakértői Iroda elnökével. Hallott már a mopedautókról, az egyik barátjának van egy Ligier-je, és megkérte hogy nézzen utána a jogi helyzetnek. Eddig még nem foglalkozott a kérdéssel, de majd utánanéz.

Hajlandó szakvéleményt adni ha felkérjük, de elég sokba kerülne. 10e Ft az óradíja, és minimum 10 órára becsüli a szükséges időt, de akár 50 óra is lehet. Az Igazságügyi Minisztériumnak rendszeresen dolgozik, a szakvéleményét minden bizonnyal elfogadja a bíró. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy számunkra kedvező lenne a szakvélemény, és akkor is ki kell fizetni. Elég sokáig beszélgettünk, szerinte ez tipilusan olyan helyzet, amit többféleképpen is lehet értelmezni, mindenki talál igazolást a saját elképzelésének a bizonyítására. Van egy jó ismerősöm, aki szintén igazságügyi szakértő, bár elsősorban baleseteket vizsgál ki. Megkérdezem, hátha van valami jó ötlete.

A "főszakértő" is azt mondta mint az ügyvéd, kérjem a bíróságtól igazságügyi szakértő kirendelését, mert az sokkal olcsóbb, és az Ő szakvéleményét kötelező elfogadni.

Előzmény: xeniah (762)