hawaii1972 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 915

Jó reggelt!

Kisütött a nap Kielben, de aztán már el is tűnt megint fúj a szél, és úgy ömlik a hó, hogy azt nem is tudjátok elképzelni.

A magyar válogatott ezekben a percekben reggelizik, majd egy könnyed átmozgató edzés következik, este 18,15-kor a meccs.

A Petőfi ma csak a második félidőt adja, ezért ne haragudjatok, de a középdöntő meccsein természetesen ott leszünk!

A mai meccsen szerintem Tatai Peti véd, és többen pihenni fognak. A német orvosi stáb fantasztikus munkát végez, éjjel-nappal gyúrják a mieinket, hihetetlen segítség. Ennyit számít a jó kapcsolat.

Ez a csapat olyan, mint Athénban volt a válogatott. Kedvesek, aranyosak, visszafogottak, ezt a csapatot lehet és kell is szeretni, de ezt ti nagyon jól tudjátok. Minden üzenet elmegy hozzájuk.

Ami a továbbiakat illeti:

az eredeti meccssorrend: CZE, RUS, CRO, SPA . ez akár kedvező is lehet nekünk, mert fokozatosan nehezedő ellenfelekkel találkozunk. a csehek persze még beleszellenthetnek a grizeslisztbe, ha megverik a spanyolokat, ámbátor erre sok esélyt nem érzek.

A kezdési időpontok: 16.15 vagy 18.15 vagy 20.15

Ezt az IHF ma éjjel sakkozza ki. Tudnotok kell, hogy ebben az esetben a nagyhatalmak (elsősorban spanyol és dán) tévék diktálnak, tehát ők határozzák meg a kezdési időpontokat az ő prime time-juknak megfelelően. Ebben az esetben a magyaroknak sajnos kevés beleszólásuk van a dolgokba. Meglátásom szerint egy magyar-cseh meccs nekünk élethalál, de amúgy nem primetime, s mivel az hétköznap, lehet 16.15 de ezek csak sakkozások.

A középdöntőbe két ponttal és +3-as góllal megyünk, amennyiben Norvégia megy tovább, ha Dánia akkor +1. Nagyon szerencsés esetben a csehek elleni győzelem már negyeddöntőt érhet, de szrintem minimum 3 megszerzett pont kellene, hogy benne legyünk az első 8-ban. Amennyiben negyedikek vagyunk a középdöntőben, irány a legjobb 8!

Sokan nem értenek velem egyet, de én kevésbé félnék a negyeddöntőben egy MAGYAR-NÉMET meccstől, mint egy MAGYAR-FRANCIÁTÓL. A németeken hatalmas nyomás van, hazai pálya, egyebek, a franciák ellen nekünk sosem ment. Bár ki tudja? Ezzel a játékkal bárki ellen van keresnivalónk!

Amint megvan a Magyar Rádió pontos közvetítési terve, azonnal közzéteszem, de még én sem tudom.

A játékos csere lehetősége benne  van a pakliban, egyre többet hallom Herbert Gábor és Gulyás Péter nevét, de ezeket ne tekintsétek hivatalosnak.

Lantos Gábor

Magyar Rádió

Kiel