il1321
2007.01.22
|
|
0 0
736
|
Ha kevesled ezt a mennyiséget, akkor lehet májusban kipalántolnod kb 4 tövet, ami biztosítja a korai fogyasztást. A borsó után pedig lehet kipalántolni a kései uborkát, ami kovászolni, eltenni elég. Nekem az 5 tő biztosította a saláta, kovászos, 20 üveg ecetes és a hordós savanyítású mennyiséget. Még ajándékozni is jutott. Nagyon kell vigyázni a napi vízmennyiség biztosítására. Én minden este öntöttem nekik tövenként 1 vödör vizet. (Kivéve eső után) Az uborkát támrendszerre futtatom, így kisebb a lisztharmatfertőzés veszélye, meg a termés is tiszta marad, meg kisebb az elfoglalt hely is. De ha kevesled, egy 1,20-as ágyásban két sorban felfuttatva 10 tő is elfér. A zeller a lisztharmat ellen véd, de ez a szerepe a bazsalikomnak is. A fóliában nyugodtan benn lehet mindent hagyni, csak nyáron már a két végét nyitva kell hagyni, vigyázva tulmelegedés megelőzésére, no meg itt is öntözni. A fóliába tavasztól palántázott 2 tő Bernadette F1 saláta uborka novemberben még termett, folyamtosan adta 20-30 cm hosszú, magmentes terméseket. Persze ez is kapta a napi 1 vödör vizet, meg áztatott növénylevet. (csalán, hagymaszár, céklalevél)
Ha káposztát termesztessz, én mindenképpen javaslok néhány tő zellert közé ültetni, mert riassza káposztalepkét. A levelét levesekbe lehet ízesítésnek használni, télire megszárítva, ledarálva is kitűnő ízesítő. |
Előzmény: földtúró (727)
|
|