Freddy56 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 2733

Szia Évi!

Freddy vagyok a "szomszédból"! (kb: 25 km a távolság, de Te tudod, csak a többiek kedvéért írtam).

Amit írtál, mindenkinek igazolom: igaz!! Személyesen láttam Évi anyukájánál a fákat! Eszméletlen!! Sok Füvészkert, Növényház (meg mit tudom én, milyen néven nevezik magukat), megirígyelhetnék azt a kertet, amit ott lehet látni!!

A saját citromra rátérve: én már akkor szedem le általában, amikor a magjai már ki is csíráztak, van kis gyökerük, sziklevelük. (szóval már túlérettek).Tényleg finomabbak, mint a boltiak!

Nálam a teleltetési helyen 6,4 fokot mutatott a hőmérő ma 18 óra körül. Pár levélen pajzstetveket észleltem, így holnap permeteznem kell. A kumkuatnál pár szem elkezdett sárgulni, lassan jön az érési idő.

Nálam is öregek a citromfák - még édesapámtól "örököltem", Ő már több, mint 25 éve meghalt - de az általa alkalmazott metszési módszert alkalmazom, azaz a fák úgy kb. szintén 35-40 évesek, de úgy 130-150 cm magasak, szóval "bonsai" citromfák. (Ezt nem Neked írtam, hiszen Te láttad a fáimat, hanem a többieknek).

A bonsai rendszer előnye: egyedül is be tudom vinni a fákat, a hátránya (lehet, hogy nem is ez???): kevesebbet terem!! Én nem dicsekedhetem több 100 darabos terméssel. Nem sok, de saját!

Üdv.:

Freddy

Előzmény: Évi5 (2730)