akarkivalaki Creative Commons License 2007.01.19 0 0 65

Nem a rendszerváltáskor találták ki és a cocializmus se tudta kiirtani, pedig abban aztán nem menő az ilyen mentalitás (elvileg)...

Nem tudom, de amikor a rendszervaltas megtortent ugy ereztem mintha egy filmbol kivagnanak egy darabot (1939 -98 ig) es folytattuk 1939 tol.

Aztan mintha az hoolywodi filmekbol ultetnek at a kapitalizmust, nekem furcsa volt, ma is az.

Mikozben meglehetett volna nezni a fejlett europai orszagok strukturajat, es ami az oszag reszere alkalmas, azt atvenni. Nalunk a kosztumoknak nagyobb szerepet adtak, mint a politikanak. Lehet hogy csak en latom igy, nem tudom..

Mas. Nem gondolom hogy az angol nyelv helyettesiteni fogja valamikor is a dan nyelvet. Ez a kis nep nagyon buszke magara, joggal, nagyon orzi hagyomanyait, a ketnyelvuseg meg adott. A Tv ben szinkron nelkul megy minden, a kisgyerek eszre sem vesz ketnyelvu lesz, ritka ember aki ne tudna angolul. Termeszetesen a z iskolaban is az idegen nyelv az angol, erre ok mar regen rajottek.

Nalunk meg a slagereket is leforditottak, magyarul enekeltek a legnagyobb nyugati slagereket is. Minden szinkronizalva van, a magyar ful nehezen all at idegen nyelvre,

pedig rankferne.