a szilva is az... és fél órán át ijesztgetett a dietetikus, hogy nehogy ilyet egyek...
(én is utánaolvastam és azért is mondom, hogy volt ott jónéhány ellentmondásos dolog...)
A dietetikus aszonta, hogy csak az számít (glikémiás index ide, oda) hogy a nap végére OK legyen az egyenleg... (mondanom se kell, hogy én is utánaolvastam és már bebizonyították, hogy alacsony glikémiás indexűeknél az egyenleg a nap végén speciel alacsonyabb... hiába visz be az ember összességében ugyanannyi szénhidrátot)
Na most győzzünk meg erről valakit aki "ezer éve" a szakmában van...
Mondjuk most azért sem ugrálok, nehogy hétfőn inzulinra pakoljanak... aztán majd annak függvényében elkezdek játszani a vércukormérővel... és mondjuk egy almás stb. napon egész nap csekkolom a cukrom... (csak most elég kevés a tesztcsíkom... de jövő héten veszek egy 50-es dobozzal az jó ideig elég lesz...)
Ez persze nem változtat azon, hogy bizonyítottan hatékonyabb a glikémiás terhelés számolgatása... (erre annyit mondott a d. hogy az indexet az inzulinosoknak kell nézniük mert ahhoz kell igazítani az inzulint...)
Hát ez van... magyar EÜgy...
Ha a cukkiniben 5CH van és nekem kell fél kiló (az 2 db! Marha magas a víztartalma!), hogy jóllakjak + tészta... akkor pl. nem 25-nek számolom... hanem majdnem 0-nak... esetleg 10-nek (még ha nem is úgy kellene... ez van... a GI-je 15 és a glikémiás terhelése is nagyon alacsony... ).. és a tészta CH-ja lesz az amivel kalkulálok... (OK, a főtt répánál pl. már keményen számolok mert annak magas a GI-je...)
Szóval ennyiben nem fogok egyetérteni a dietetikussal...