il1321 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 716

Csak a "primőr" árunál hagyom ki, amit az "üvegházba" teszek. Annak a max 10 tő paradicsomnak és uennyi paprikának, salátának, karalábénak nincs értelme annyit babrálni tűzdeléssel, egyszerre pohárba vetek, egy kis rátartással. A szabadföldi palántokat már ládába nevelem elő, mert annyi helyem nem lenne, Több mint 200 tő. Persze ha kevés kell a szabadfölbe valókat is lehet pohárba vetni. 

A föld nyugodtan lehet virágföld, lehetőleg tőzegmentes (a tőzeg savanyít) egy kis homokkal, vagy vakonddúrásból szedett földdel lazítva. Trágyát majd csak a poharazáshoz keverj, addig nem kell a tápanyagdús talaj. Régebben, amikor nem készítettem elő novemberben a palántföldet, és év elején nagy fagy volt, én is csak a legolcsóbb egyszerű virágföldet vettem vetni.

-az oldalakkal úgy szoktam, hogy egy netezős helyről szupergyors hálózaton letöltöm a teljes weblapokat hordozhatós USB tárhelyre 1-200 Ft-ért, kb 1 óra alatt lejött az összes aminek megadtam a linkjét, meg még több is képestől, és otthon olvashatom. - ON

Akkor még egy kis olvasnivaló

http://dis.gau.hu/konyvek/2.1.pdf  

Lippay János A Posoni kert fakszimilléje 46 MB 1664-ből, a mai kertészeti könyvek nagy része mind hivatkozik rá.

Ilyenkor mindíg lefoglalom a lakást.

vet1

Növénybölcsi és ovi. (2004)

vet2

vet3
Előzmény: taormina1 (713)