il1321 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 709

Üdv! Szépen felállítottátok a vázat. Ez a méret pont megfelelő egy család számára. Javasolnám, hogy a jóó időt kihasználva fel lehetne rá tenni e fóliát, legalább melegedne alatta a talaj. Ekkora méretűre igazából 1 ember is fel tudja tenni, de kettőnek könnyebbb. A váz hosszában mindkét oldalon ássatok egy ásónyom mélységű árkot, kifelé dobva földet. Mindenképpen megérné kétrétegű fóliát alkalmazni, úgy, hoy egy vékonyat felhúzni először a vázra. Ez lehet a kár az a fjta is, amit néhány száz Ft-ért árulnak festéshez bútort takarni. Ez elválassza az értékesebb vastagfóliát a váztól, no meg jobban szigetel a két réteg között rekedt levegő miatt. Ráteszitek a vékonyat, egy kis földdel rögzítve, majd a vastag fóliát az egyik oldalon rögzíteni az árokban, felhúzod, eligazítod, majd rögzíted a másik oldalon is. Ha kellően sima mindenhol, a maradék földet visszateszed az árokba, és lábbl folyamatosan taposod, hogy a fólia feszüljön. A két végén valamilyen ajtó megoldást alakítsatok ki. A hátsó végén a későbbi szellőztetés miatt van ajtóra szükség. Na most az élettartamról  Sokan javasolják évente feltenni és levenni a fóliát. Én UV álló fóliát tettem fel, ami drágább valamivel, de tartósabb. Három évig volt fennt a vázon , és csak azért vettem le, mert azt a kertet eladtam. Most az a fólia van a z üvegház tetetjén is. Így hosszan ki lehet használni a fólia lehetőségeit.

A képen a régi fóliám. A kép nem tul jó, merv videóról szedtem le, fényképezőm, csak ez évtől van.

Előzmény: földtúró (707)