Sanghajban valóban jókat ettem, főleg az anyósom főztje verhetetlen! HK ebben is csalódást okozott, szinte állandóan éhes voltam, annyira nem ízlett a kantoni konyha!( pedig világhírű!!)
Az egyetlen alkalom amikor jót ettem az első este volt egy étteremben melynek neve- Old Shanghai !!:-))) Hagyományos sanghaji kaját főznek. Úgy találtunk rá, hogy a párom lement körülnézni a hotel környékén érkezésünk után( én még aludtam).-majd visszajött és szólt, hogy menjünk enni, mert talált egy jó "hazai" éttermet. Elindultunk, de menetközben elfelejtette, hogy merre látta- hát nem baj majd megkeressük. Egyik sarkon megálltunk, mert ismerős illat csapta meg az orrom- mondtam, hogy itt sanghaj szagot érzek!!:-)))-persze a kis drága kiröhögött!!
Forgolódtunk körbe- körbe majd a köv. sarkon megtaláltuk az éttermet!!
Szóval ez volt az első és egyetlen, hogy H.K.-ban jó főttkaját ettem, viszont azt el kell ismernem, hogy az angol reggelizőhelyek verhetetlenek!!- anyám azok a frissen sült forró! péksütik, szendvicsek, friss! és változatos saláták , ezerféle haboskávé, tea , + mittudomén, és az az illat!- hát a szüttyedt kiflihez szokott magyar ugrott egy cukaharát!!!( viszont még arra is vetemedtem, hogy vacsorára McDon-ban egyek- fújj mint a hülye amerikai túristák- ég is a pofám de az éhség nagy úr)
Sanghajban és Hangzou-ban viszont bepótoltam így jelentősebb súlyveszteség nélkül jöttem vissza,( pedig ált. 5-6 kg plussz úgy rám ugrik mindig, hogy észre sem veszem!! )Viszont itt + nem aludtunk ment a bulizás hányásig ( szószerint- bocs!)
A másnap + mindig minimum 3 napig tartott ( volna) ha másnap nem kezdődött volna előről az egész tortúra.Szóval a mérleg pozitív- szeretettel ajánlom a várost szíves figyelmedbe!:-))))