95LE Creative Commons License 2007.01.13 0 0 5029
Sziasztok!
Most bukkantam rá erre a fórumra.1 éve vagyok tulaja egy 1,4-es Elite Lacinak,korábban egy 146-os Alfám volt,s a legnagyobb megelégedésemre sok azonos jelleget fedeztem fel.Mint utólag megtudtam a Lacit is az olaszok formálták.Szeretném veletek megosztani az elmult 1év tapasztalatát és Titeket is kérlek,hogy segítsetek a jótanácsaitokkal.Most 8000km-nél járok különösebb probléma nélkül,de mivel jellemzően rövid távokon használom az autot elkezdett rángatni remegni és küldte a motor hibakódot.Mivel még garnciális a m.szervizben orvosolták a hibát.Semmilyen elektronikai hibát nem találtak,a gyertyák megtisztítása a koromtól és egy kis kiégetés megoldotta a gondot.Ott azt tanácsolták,hogy ne sajnáljam tőle a gázt akkor nem lesz ilyen gondom.Megjegyzem szeretek sportosan vezetni így ez nem áll meg,a rövid távu használat annál inkább.Korábbi tapasztalataimból kiindulva ki fogom próbálni a BOSCH 4 pólusú gyertyáját illetve átállok a 98-as benzire (tapasztalatokról majd írok,de azt tudom,hogy a 4ütemű Warbinál bevált,nyomatékosabb lett és kevesebbet fogyasztott.) A Laci fogyasztása elég tűrhető,ebben a kategóriában az átlagos 6,5-9,5L között van. A jószágot most fogom vinni az első szervízre a Chevrolet Sajó-ba a várható költséget 25E ft-ra taksálták nem tudom,hogy ez átlagos-e a többihez képest de majd megírjátok.Legutóbb azt tapasztaltam,hogy 5-10KM után (hidegen nem) a parkoláskor a kormány sivitó hangot hallat (a szervó rendesen dolgozik).Volt már valakinenek ilyen problémája?Mi okozhatja?Ha tudtok segítsetek,hogy a szervízben megfelelően leírjam!A segítségeteket előre is köszönöm, baleset és gondmentes Km-eket kívánok Nektek!