kriseva Creative Commons License 2007.01.13 0 0 180
De igen...itt arról van szó,hogy egyes emberek számára a kutya képvisel effektive értéket,másoknak a vadak.Az ökológiai egyensúlyt nem a kutyák borították fel,hanem,mi,az emberek.Ne próbáljunk mellébeszélni,mert ez így van.És most az erdőbe betévedt,kidobott kutyán torolják meg a mi bűnünket.

Természetesen igazad van,vannak fanatikus állatvédők is,ezt nem vitatom.De csak azért,mert ellenkezik Veled a véleményük,nem biztos,hogy tudatlanok,felkészületlenek.
Erdőből is lehet menteni kutyát,más dolog,hogy Te meg sem próbálod.Nem borul fel az ökologiai egyensúly,mert éppen kimentenek egy erdőbe tévedt kutyát.Itt sem borul fel,ahol én lakom,gyönyörű az erdő,tele vadakkal,pedig nem lődözik a kutyákat...befogják,mint írtam.Lehet hogy a vadőr is tudatlan,felkészületlen?

Tudod mostanában nem nagyon mer nyugodtan menni senki kirándulni,mert nem tudja,hogy épségben ér-e haza...volt már rá példa.Lehet egyedi eset,de valahogy senki nem szeretne egyedi lenni.Az erdőben,ahova kirándulni járnak az emberek,ott nem csak a kiránduló embereknek kell úgy viselkedni,ahogy erdőben kell,hanem a vadőrnek is.Nem kilőni például a pórázon vitt kutyát a gazda kezéből./szemtanú voltam/
Mindig voltak,vannak,és lesznek olyan emberek,akik nem tisztelik a trmészet szépségét,és nem óvják azt.
Mint ahogy vannak olyan vadászok,vadőrök is,akiknek első ösztönös mozdulatok a lövés.Nincs mit egymás szemére hányni egyiküknek sem.Mindkettő kártékony.

Egy vadőrnek tényleg az volna a munkaköri kötelessége,hogy a Józsi bácsi éppen sétáló kutyáját kapásból lelője???Hol van ez leírva?
Előzmény: Munkanélküli seregély (175)