Nézegettem én is egy sportszűrőt, nem is lett volna drágább, de azt meg állandóan tisztogatni meg olajozni kellene. Ha kaptam volna megfelelő méretű betétet, nem vettem volna meg a házzal együtt, de polcon csak így volt, és nem akartam a régit visszarakni A járgány meg kellett, mert az ignissel nem szivesen furikázok a gödrös utakon, meg az kb. 8-9 litert fogyaszt télen, ha pizzázunk vele.
A koszos, eltömődött légszűrő sokat ront a motor teljesítményén, de több literes fogyasztásnövekedést nem hiszem hogy okozna. A fiam járgányában is elég koszos volt a légszűrő, mondtam neki hogy majd jobban fog menni az újjal, erre éppen fordítva történt, még lassabb lett a csere után:)
Két üzemanyagszűrő is van a JDM-ben, az egyik az adagoló mögött, a másik meg bal oldalt egy kis üvegben. Ki lehet cserélni, ill. takarítani, de a fogyasztást nem befolyásolja.
Az adagolót nem valószínű hogy elállítgatták, hacsak nem valami tuning őrült volt az előző gazdája. Elég jól hozzá lehet férni az adagolóhoz, ha elviszed egy diesel szervízbe meg tudják nézni, hogy jók-e a csúcsok.
Ha lassú lenne a gép, a kopott szíjra tippelnék, de ha megy 65-öt akkor azzal sem lehet gond. Egy kopott szíj tud 1 literes +fogyasztást okozni.
A km-órád jól méri a megtett távolságot?