Elnézést hogy én válaszolok,nem nekem írtad.De egyáltalán nem biztos,hogy ami Neked értéktelen,az másnak is az.Millió ember él a földön,ezeknek az embereknek mind más az értékrendük.Itt többen elfogadjuk,hogy Te a vadvilágot értékeled,de vagyunk egy páran,akiknek a kóbor kutyák a szívügyük,Te miért nem tudod ezt elfogadni?
És egyáltalán honnan veszed veszed a bátorságot,hogy egy állatvédőt,állatmentőt nulla tudással vádolj meg?Miből gondolod,hogy nulla tudással kutyák ezreit tudják a mélypontról visszahozni?Próbálj meg Te,egy acsargó,kapkodó,sérelmei,elszenvedett kínzásai miatt félig elvadult kutyából,értékes,nyugodt,emberekkel,gyerekkel toleráns kutyát csinálni.Meg fogod látni,hogy nem is olyan egyszerű dolog az,kell hozzá némi hozzáértés,és tudás.Nem lehet mindenki vadvédő.Te az vagy,ám legyen.De ne ócsárold le azokat,akik nem a Te oldaladon állnak,mert ők is lehetnek értékes emberek.
Ha egy erdőben elszabadult kutyát kell kimenteni,aki kétségbeesésében beveti magát oda,nem hinném,hogy annyira zavarná a vadakat,hogy maradandó károsodást okozna nekik.
Ez meg már nonszensz,hogy még még kirándulni sem mehet el az ember,mert megzavarja a vadak nyugalmát.Én szeretem az erdőt,a jó levegőt,szeretek kirándulni,
mondjak le róla,nehogy egy őzike szívrohamot kapjon tőlem?Annál több esze van az őzikének,hogy előjöjjön,ha én arra sétálok.A budakeszi vadaspark kifejezetten erre van kitalálva,hogy ott láthassuk a vadak életét,régen sokan jártam oda,bár most nem tudom mi van ott.Semmi bajuk nem lett a vadaknak.
Itt,ahol én lakom,naponta járok ki az erdőbe a kutyáimmal sétálni,közel van.Sokszor találkozunk rókával,őzekkel,mókusokkal,még egyszer sem vettem észre,hogy lelki megrázkódtatást okozott volna nekik,hogy arra sétáltunk.Persze hozzáteszem,hogy a kutyáim nem kergetik őket,jól neveltek.Még a vizslám is!
Naponta találkozom a vadőrökkel,nagyon jóban vagyok velük,eszük ágában sincs kilőni az erdőbe betévedt kutyákat,hiszen itt vidéken,nagyon sok kutya "önsétáltatja" magát arra.Általában hagyják,mert tudják,hogy nem bántják a vadakat,vagy befogják,és hazaviszik a gazdájának.
Valahogy így is lehet.