McLawrens!
Lamedtől nagyon korrekt, lényegretörő válaszokat kaptál, amit legfeljebb megerősíteni lehet, esetleg apróságokkal lehet kiegészíteni:
Parkolás: Még szeptember elején, főszzonban voltunk két hetet, de parkolót mindenütt találtunk, ahol nem kellett fizetni. (Malaga, Marbella, Gibraltár, Cordoba, Ronda, stb.)
Sevillaban nem jártunk. Granada volt az egyetlen, ahol nem lehet kikerülbi a fiz. parkolót. Az Alhambra előtt (mellett) lehet csak parkolni. Autómata. Kifele a kiindulás előtt, még a parkolóban kell az automatában fizetni. Előttünk bedugult a kijárat, mert többen a sorompónál akartak.
Az autópályákkal párhuzamos autóuton kerültük mi is el a fizető pályákat. (ezek helyenként közösek).
Én is élveztem a dinamikus közlekedést, bár az elején szokatlan volt a Stop-tábláktól bekapcsolódni a 100-120 km/h-s forgalomba. Na, meg tájékozódni ilyen tempó mellett, pedig elég jó a kitáblázottság, csak meg kell szokni.
Az élelmiszer-árak nem veszélyesek. Aki kompromisszumokra is hajlandó a nk.i áruházláncol üzleteiben szinte hazai árakat talál. Talán a kenyér árát találtam a leghúzósabbnak: 1,2-1,6 € / 60 dkg.
Készpézt alig vittünk, mindent kártyákról fizettünk. Minden kártyánkat mindenütt elfogadtak (bankkártya), csak az egyik Maestró-t nem. De mi nem a Malagacarnál béreltük a kocsit!!!
Jó szervezést, tervezést!