Julcsesz
2007.01.12
|
|
0 0
123
|
ismét tökjó a téma:) énis egyet értek veletek. annyira szomorú, hogy nem hajlandóak az emberek fizetni rendesen az állatokért. én múltkor egy kereskedésben beszéltem erről az eladókkal. amikor hoznak be külföldről (általában németből) állatokat mindig elképedve csodálják az árakat. de ami még ennél is érdekesebb, az hogy drágább nem akadályozza meg az emberek abban hogy vegyenek is. most lehet persze azt mondani hogy több a fizetés. de azt nem értik meg a magyar emberek általában, hogy fontos honnan van az az állat, akár emlősről, hüllőről, madárról, halról vagy kétéltűről van szó. a lényeg egy, a megbízhatóság. de jelenleg a többségnek az a lényeg hogy olcsó vagy ingyen. (de spillo-nak igaza van ez nem csak az állatoknál van igy). halálra röhögöm magam az ilyen hirdetéseken hogy "francia bulldogot keresek ingyen", "yorkshire terriert vennék 10 ezer ft-ig", "perzsa macskát szeretnék, lehetőleg fehéret és nőstényt 10 ezer ft-ig". de mint mondottam volt ez nem csak az állatoknál van igy "projektort szeretnék ingyen" nah ennek az illetőnek irt is valaki vissza: "én meg egy rózsadombi villát.." félelmetes. nem fogják fel az emberek, hogy ha valamire nincs pénze, akkor gyűjtsön rá, vagy vegye részletre, vagy ne vegye meg. mert az az első hogy fű alatt megoldja valahogy. ez a rágcsálóknál is igy van, Crazy erről még többet tudna mesélni mint én. én csak 1-2 fajt tenyésztek, azt is kis létszámban. mert egyszerűen leesik az állam amikor azt mondja valaki hogy neki 2000ft sok egy roborovski törpehörcsögért. általában nem is adom oda ilyennek. 2000ft. akinek nincs 2000ft-ja egy hörcsögre, az a kajáját és a többit miből fizeti? akinek nincs 40 ezer ft-ja (ez persze szerintem egy baráti ár, az igazán igényes tenyésztők 80nál indulnak általában) egy kutyára az miből eteti? a kutya/macska sokat eszik,napi többször, dokihoz kell vinni rendszeresen, stbstb. egy biztos, felelősség az nuku. mondjuk tény és való, hogy pl rágcsáló helyzetben a kereskedések a ludasak. leviszik az árakat, egyre jobban és jobban, mert félnek, hogy nem viszik el az állatokat. de nekem elhihetik, aki nem viszi el 1000ft-ért azt a mongol futóegeret, az 250ft-ért sem fogja. mert itt nem is arról van szó, hogy nincs annyi pénze, hanem fel van háborodva, hogy pénzt kérnek tőle egy állatért. és sajnos gyakorlatilag akármilyen fajú rágcsálót lehet manapság már találni a neten, ingyen.. |
|