lzleo
2007.01.12
|
|
0 0
1525
|
"az osztott edzéssel vannak fenntartásaim, vagyis valahogy nehéz elhinni hogy jobb ha heti egyszer nyomok mondjuk 4x10et fekve, mintha kétszer:) előfordul hogy kétszer-háromszor is fekvenyomok vagy hátazok/karozok. ez baj?" - Egy testrész edzése nem egy gyakorlatból áll, a mellet kb. 4 gyakorlattal lehet megedzeni, gyakorlatonként kb. 4 sorozattal. Ha minden testrészedet hasonló alapossággal edzed, akkor legalább 3 edzésnap alatt tudod a teljes testedet végigcsinálni. Kezdő és szabadidősportoló szinten heti 3-4 edzésnél többre nincsen szükség, tehát ha mondjuk 4-szer edzel egy héten egy három napos osztott edzésterv szerint, akkor is egy testrészt egy héten csupán 1,333-szor tudsz megedzeni (Szóval kb. 5 napra rövidíted a "kört"). Szóval hacsak nem egyből versenyzői szintre akarsz lépni heti 5-6 edzéssel, akkor ezen egyszerű matekozással beláthatod, hogy mindent heti kétszer leedzeni szinte képtelenség. Egyébként én heti egy alapos mellezéssel el tudtam érni, hogy most a 125kg-ot kinyomom, úgyhogy szerintem kezdő szinten is bőven elég a heti egy. Meg aztán a BB.T.V.-ben a XII. adásában megnézheted Kupcsik Lacit is, aki versenyzőként is csak heti kétszer mellezik. |
Előzmény: DDAVID (1523)
|
|