Na most egyrészt megnyugtattak másrészt fogalmam sincs mi van...
Szóval most voltam potya UH-n a SOTE-n (amiről persze a dokim nem tud...)... a magzatvíz nemhogy nem túl sok, hanem a sima érték ALSÓ határán van... a baba meg nemhogy nem óriási hanem kb. 1-1,5 héttel kisebb... (a kora biztos, úgyhogy tényleg kisebb)... a szonográfus szerint most pont a cukornak kellene őt hízlalnia... úgyhogy majd menjek utána a dolognak és jó lenne egy kontroll UH a közeljövőben (a kevesebb magzatvíz miatt)... a flowmetria stb. alapján viszont minden a létező legnagyobb rendben van, a placenta tökéletesen működik...
Mondjuk a mérete nem gáz, mert a természet teszi a dolgát :) (én marha pici voltam anno... és most se vagyok nagy... persze csak azért mert a szüleim is picik...)
Szóval a szonográfus szerint az nagyon úgy néz ki, hogy akármi is lehet a cukrommal, az (még tutira) nem növesztett belém óriásbabát...
(ja... és mondta, hogy neki anno 14, valami volt a cukra... és, hogy ez pont azért van mert én is sovány vagyok, nem is diétáztam korábban, nem ingadozott a súlyom, a szervezetem nincs ráállva a nagyobb igénybevételre... pedig többre lenne szükség, ezt nem követi az inzulinom és ezért a magas terheléses cukor... de neki anno a 14, valamire se adtak inzulint... akkor még nem volt divat... pedig nem volt öreg a szonográfus... talán 35 körül lehetett... na... érdekes a hatásmechanizmus így leírva... tehát azzal összekombinálva, hogy szerinte pont azoknak ugrik meg jobban a cukra és lesznek terhességi cukorproblémáik akiknek előtte nem ingadozott a súlyuk - mindez diéta és hasonlók nélkül értve persze... )
Ja... és a szonográfus amikor meghallotta, melyik kórházban fogok szülni csak annyit mondott, hogy annak már vagy 5 éve be kellett volna zárni a szülészetét, olyan szakbarbárok (olyan baromság leleteket küldenek neki, hogy feláll a hátukon a szőr) ... hát ez bíztató volt... asszem a cukrommal is jobban járok ha a belgyógyászom nyúzom a Sote-n és a kórházban csak a tiszteletköröket futom le...