Még hogy bizalombank! Röhej! Igyekszem 2 velem megtörtént esetet röviden leírni. Az első még az átkosba nyúlik vissza, amikor becsületes polgár külföldi útjáról visszatérve devizaszámlára rakta megmaradt valutáját a szabálynak megfelelően. Én is igy tettem. Aztán abbamaradtak a külföldi utak, a pénz meg a bankban, gondoltam, jó helyen van. Később, teljesen véletlenül arra jártam, ahol a számla volt vezetve és csak úgy kiváncsiságból bementem megkérdezni, hogy mennyi pénz van a devizaszámlámon. Megrökönyödve tapasztaltam, hogy több mint a fele hiányzott annak az összegnek, amire körülbelül emlékeztem. Kérdésemre a válasz az volt, hogy bevezettek havi kezelési költséget és igy minden hónapban leemeltek a számlámról egy kis összeget, ami hosszú távon tetemesre gyarapodott. Az üveg mögött ülő kisasszonnak mondtam, hogy ez szerintem lopás, mire a válasz, hogy a vezérigazgatónál reklamáljak, mert ő hozta a rendeletet.
A másik. Feleségem örökséghez jutott és a pénzt az én folyószámámon helyeztük el. Saját számla, egyetlen bankkártya, ami mindíg nálam volt. Addig soha nem használtam a bankkártyámat, de most a pénzt a kártyával emeltem le, mindíg a szomszédságomban lévő autómatából, amikor szükséges volt. Nem követtem pontosan az összeget, csak úgy nagyjából tudtam, hogy kb. mennyi van még a folyószámlán. Egyszer csak az egyik egyenlegértesítőn látom, hogy kb. 400.000 Ft hiányzik a számlámról. Megyek be a számlavezető fiókba, és mondom, hogy itt valami nem jól van vezetve. Persze rögtön én vagyok a hülye, ilyet ne mondjak. Kértem, hogy akkor mutassák meg nekem, hogy milyen tranzakciók történtek a számlámon. Erre azt mondja, hogy csak az utolsó kettőt tudja megnézni, mert a többi valahol a központi adatbázisban van. Mondom, akkor nézzék meg ott. De ott nem lehet csak úgy, azt kérvényezni kell, meg hosszadalmas és napokat, sőt heteket vesz igénybe és pénzbe is kerül. Mondom, nem baj, kiváncsi vagyok rá akkor is. Majd értesítenek, mondta (azóta sem sikerült megtudnom!!!). Az utolsó kettő, amit meg tudott nézni, olyan kártyás pénzfelvétel volt, ami olyan helyen történt, ahol még az életemben nem jártam, tehát valaki más volt, nem én. Ezt mondtam is, hogy ezt a két tételt nem én vettem fel. Na, akkor irjak egy bejelentést vagy mit. Meg is irtam rögtön, odaadtam és a reklamált összeget, 20e Ft-ot ott rögtön jóváírták a számlámra. Pár hét múlva kaptam egy levelet, hogy ők a kártyám pin kódját titkosan kezelik, a kártya nálam van, igy a felelősség engem terhel, ők nem tehetnek semmit. Persze azt a 20e Ft-ot azonnal le is emelték a számlámról. Utánajárás és föleg egy rendőr ismerős segítségével megtudtam, hogy az Orcy téren lévő benzinkútnál működött egy kártyamásoló maffia, akiknek az áldozata lettem. (Sajnos egyetlen egyszer egy tankolást kártyával fizettem). Hiába mentem be ezzel az informácóval az otp-hez és a rendőrségre, egyik sem volt hajlandó semmilyen információt adni az üggyel kapcsolatban! (Ami azért is furcsa, mert a rendőrségen, mint feltételezett károsult szerepeltem egy bűnügyben, de mégsem sikerült semeddig sem jutni.)
Nesze neked BIZALOMBANK!