Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.11 0 0 63
Hogyhogy honnan szaporodik ennyivel a kóbor kutyák száma? Ne feledd, hogy az egész országról beszélünk. Nem lövik ki minden évben az összeset (sajnos), a megmaradtak falkába állnak, szaporodnak.

"...azt a pénzt amit lövöldözése költenek, abból már lehetne szervezni egy programot, egy megelőzési programot."

Semmilyen külön pénzt nem költenek a kilövésre, a vadőr amúgy is hivatalból kint jár, és van nála puska. Egy-egy vadőrnél esik hetente egy, legfeljebb két kutya, az egy-két patron, pár száz forintos költség.

"sztem sokkal egyszerűbb megelőzni mint tizedelni őket."

Szerintem meg megelőzni és tizedelni egyaránt kell őket, hiszen a végcél az, hogy egyetlen kóbor kutya se maradjon.

"főleg, hogy szerintem lelőni se egyszerű őket. te magad mondtad, bizalmatlanok, de ahhoz hogy le lehessen őket lőni kell bizonyos távolságon belülre kerülni velük, szóval pont ugyanolyan mint a begyűjtés."

Golyólőtávra kerülni tőlük azért nem olyan nehéz, mint altatólövedék- vagy lepkehálótávra, lássuk be. Lesből is könnyű lelőni őket, ha pedig vadat űznek, nem néznek semmi mást.

"az aki most kilövi a vadakat, ehelyett kaphatna engedélyt arra, hogy ha ivartalanitáson át nem esett szabadon lévő állatokat talál valakinek a területén,akkor azt pénzbirságolja."

És a pénbírságtól elpárolog a kóbor kutya, vagy vigyázzba vágja magát, és elnézést kér az addigi csúnya viselkedésért?

Látom, hogy erőlködsz, hogy megvédd a kutyákat a kilövéstől, de amiket mondasz, nem ésszerű dolgok, csak bonyolítanák és növelnék a problémát. Előtted már nagyon sokan végigzongorázták a problémakört. A vadásznak sem öröm kutyát lőni, elhiheted, amikor nemesebb vadra indult.
Előzmény: Julcsesz (60)