Julcsesz Creative Commons License 2007.01.11 0 0 60
ez nem igaz:) nem szeretem jobban a vadakat mint a kutyákat. az lehet hogy a bogarakat meg pókokat meg kigyókat nem szeretek, de ez azt jelenti hogy nem tartanék és nem fognám meg,de attól még az is állat. és én értem, hogy ez eddig hatásos volt,csak ha ilyen nagy számokról van szó, akkor nem értem, mégis honnan van ennyi új kóborkutya. és ez az amit te nem látsz át. azért ennyire nem gyarapodik évente ezen állatok száma, sokkal gyarapodik de nem százerezzel. lehet hogy nem olvastam utána,de van annyi józan eszem, hogy átgondoljam, azt a pénzt amit lövöldözése költenek, abból már lehetne szervezni egy programot, egy megelőzési programot. mert ezek az állatok kedvencek voltak,és kirakták a szűrüket az utcára. sztem sokkal egyszerűbb megelőzni mint tizedelni őket. főleg, hogy szerintem lelőni se egyszerű őket. te magad mondtad, bizalmatlanok, de ahhoz hogy le lehessen őket lőni kell bizonyos távolságon belülre kerülni velük, szóval pont ugyanolyan mint a begyűjtés. csak gyorsabb. ahelyett hogy mindenki sajnálkozik, hogy hát ez van,nincs más megoldás, már rég el lehetett volna érni, hogy ne fajuljon ide a helyzet. tenni is kell ezért. és azért a megelőzés humánusabb mint a kilövés. ugyanannyi energiába kerül a kettő. az aki most kilövi a vadakat, ehelyett kaphatna engedélyt arra, hogy ha ivartalanitáson át nem esett szabadon lévő állatokat talál valakinek a területén,akkor azt pénzbirságolja. mert ebben az országban egy dolog akadályoz meg csak minimális szinten embereket, a pénzbirság. mert lehet hogy van aki inkább gyalog megy mint busszal csak hogy ne kelljen fizetnie, de ez végülis jó. akinek nincs pénze az ivartalanitásra, annak a birságra se lesz,ne legyen állata. vagy kérjen menhelyi segitséget az ivartalanitáshoz. a rex-en keresztül azt hiszem már lehet ilyeneket intézni, ha valakinek nincs pénze,megcsinálják neki. felajánlások kellenek és összefogás,és máris megelőztük a bajt.
Előzmény: Munkanélküli seregély (59)