anblock_italia Creative Commons License 2007.01.11 0 0 11909

Lassan kezdenek beérni a pincékben a magok, én már ilyet találtam, ilyenkor jó leszedni őket és biztonságba helyezni. De ellentétben az eddigi gyakorlatomra, amikor nem bírtam már magammal és februárban elkezdtem ültetgetni őket, most türelmet javasolok, hiszen miért is rakosgatnánk a szobánkban a magoncokat, amikor egyszerűbb megvárni azt az időt, amikor már kitehetők a kert egy melegebb pontjára.Bár ha van helyünk, akkor azért lehet próbálkozni, mert lényegesen nagyobbra nőttek a februárban ültetettek, mint a májusban.

Az itt látható képen van egy különálló mag, amin jól látható, hogy termékeny, hosszú. Van, hogy csak egy pici pöttyöcskét látunk ott, akkor az vsz. nincs megtermékenyítve, tehát felesleges velük próbálkozni. Az is igaz viszont, hogy ahány féle leander, annyi féle nagyságú magja van, tehát néha egészen kicsi, mint pl. a citromsárgáé. Azokból általában sajnos olyan pici növények is lesznek és nagyon nehéz megtartani őket. Vagyis minél nagyobb a mag, annál erőteljesebb növény lesz belőle.