Na gondoltam, most van egy kis szabad időm gyorsan, leírom a rövid történetet.
Szóval ,kezdem előröl mert vannak újak akik lehet hogy nem követték az elejétől a dolgot.
Amikor vettem az autót, igen jól felszerelt típust (Elegance) választottam, és természetesen rendeltem még hozzá egy rakat extrát. Sajnos így is kimaradt a kormányról vezérelhető rádió rendelése.:-(
Mivel a másik autómon ez széria, így nagyon hozzá szoktam, nagyon hiányzott. Aztán amikor ültem olyan autóban, amiben gyárilag benne volt kimondottam nagy vágyat éreztem, hogy nekem is legyen.:-)Utána kavartam ,elvileg sima kormány csere és működik a dolog. Oké vállaltam a kísérleti nyúl szerepét megvettem a kormányt, felszereltük, bakfitty. Még a duda sem működöt.:-( Jó, biztos fel kel ismertetni a géppel. Nem sikerült. :-(
Bizony bekel vallanom nem kicsit de itt elvesztettem az érdeklődésem egy kicsit, majd ha lesz időm. Ez mostanában jött el. Kiderült hogy csak a kormány elektronika csere segít. Gondoltam üsse kavics megint kísérletezek, megrendelem. Na erről írtam a múltkor, hogy Komárnóban még így sem vállalták ,mert nem biztosak abban hogy működni fog a csere után.
Jött egy alkalom, sikerült szerttennem egy bontott elektronikára. Ma bekerült az autóba, lás’ csodát működik minden. Jajdejó nem kel sehova mennem illeszteni a rendszerhez. Gondoltam én. Sajnos ez így túl egyszerű lenne. Indulás után , ha leszedted a kormányt (vagyis széthúzod a légzsák vezetékét) akkor visszaszerelés után egy darabig világit a kormány hibát jelző piktogram, de pár kormány tekerés után elalszik. Na most nem. Mindegy, mondom a végét, egy VW szervizben kötöttem ki nem egészen hivatalos módon, de összehozták a rendszert és egy kedvező díj ellenében már is működik az egész.
Szóval, ha valaki cserén töri a fejét, először is kel egy multifunkciós kormány az átvezető vezetékkel. Ez nem probléma KoBé mesternél simán rendelhető.:-)
Kel egy elektronika, ez sajnos még nem rendelhető KoBénál ,de cseszegettem hogy kavarjon utána, ígérte ha lesz egy kis ideje (ez ismerős, nekem is így tolódót) utána jár és akkor nem gond.
Kel egy szervizes ismerős, vagy valaki, akinek van kütyüje és ért is hozzá és rá tudja venni az elektronikát hogy megfelelően működjön.
Ilyen emberke elérhetőségét pont a múltkor tette be egy kedves fórumozó, de nekem is van ismerősöm, ha kel szívesen megadom az elérhetőségét.
Szerintem KoBét kellene kicsit kapacitálni hogy kavarjon a dolog után, vagy ha valakinek van kapcsolata lehetősége maga is próbálkozhat az elektronika beszerzésével. Szerintem a pontos típusát KoBé megadja. Én láma módon elfelejtettem felírni, de Ő felírta.
A kormányt pedig írtam nála simán beszerezhető.
Ja és ha már Kobénál jártam kicsit csinosítottam a Škodrit. Küszöbvédők, és króm karikák a fűtés gombok köré. Holnap nappal lefényképezem és felteszem a képeket.
Kedden megyek hozzá megint, ismét kísérleti nyulazok. Van nála egy fém kartervédő OII-re megvettem megpróbáljuk felszerelni. Még nem csinált ő sem ilyet azt mondja próba cseresznye. Ja meg kap egy szép kipuff véget is a verda.
Hopp, árakat direkt nem írtam, én pl. a kormányt már régen szereztem, az elektronika meg bontot volt ,így nem akarok senkit tévutra vinni. Megkel kérdezni és ha valakinek megéri, akkor hajrá.
Na talán mindent leírtam, amit akartam, de ha kérdés van azt szívesen megválaszolom, ha tudom.:-)