Törölt nick
2007.01.10
|
|
0 0
580
|
a zabpehelyliszttől olyan lesz... mi azt rakunk a főzelékbe is és nagyon jó... (bár bevallom amióta terhes vagyok nem igazán mennek le a torkomon a főzelékek... nem tudom miért... korábban nagyon sokat etem) (zabtejet is abból csinálunk... simán megpirítunk talán 1 kanál zabpelyhet, azt megőröljük (vagy simán megpirítjuk a sima zabpehelylisztet) és felöntjük vízzel... így egy tök jó tejszerű folyadékot kap az ember - egy-két kanálból kb. 1 litert- amit nagyon jól fel lehet használni mindennél aminél tejre lenne szükség... ja... kész zabtejet is lehet venni pl. a DM-ben csak az 500Ft/liter... igaz az olyan jó, hogy én abból még habos!!! cappuccinot is tudtam anno gőzölni... ízre meg finomabb, mint a tej (sajnos a házinál ezt még nem sikerült elérnem... de már dolgozok rajta:)... a DM-es CH-ja 89g/liter... a házi gyártásúé meg az egy-két evőkanál zabpehelyé vagy zabpehelylisztté... de nincs benne laktóz és kazein:) |
Előzmény: Rebarbara10 (579)
|
|