"Sajnos nem. Ebből látszik, hogy fogalmad sincsen a témáról. Egy kóborló, alkalmasint félig vagy egészen elvadult kutyát vagy macskát egy erdős területen bármennyi akarattal és lehetőséggel sem lehet élve elkapni. Hát még százezret. Szerinted hány ember kellene hozzá, hogy reggeltől estig hajkurásszon százezer kóbor kutyát és macskát? Ki fizetné őket? Te? És szerinted mi maradna abból a terüleből, ahol mondjuk négyzetkilométerenként száz ember folyamatosan kutyákat meg macskákat kergetne?"
Van más módja is a kergetésnél. Van Animal Planeted? Szoktad nézni az állatvédelmi rendőrséges műsort? Ott is MINDEN egyes kutyát/macskát/mosómedvét, stb-t meg lehet fogni, csak akarat kell hozzá. És nem kell futkorászni. A kóbor kutyák minden bizonnyal éhesek. Ki kell tenni csapdát (ketreceset) és másnapra megisvan a kutya. Ugyanez macskába dettó.
"Te néha elolvasod, amit írsz? Hogy a fenébe ne lenne az ivartalanítás megelőző intézkedés? Hiszen a nem kívánt szaporulatot és a tüzeléskor való kóborlást előzi meg. A "megelőző" nem azt jelenti, hogy nem működik, csupán azt, hogy egy más kategória, mint a már létező probléma megoldása."
Igen, elolvasom. ~:-DD Miért, nem úgy tűnik? Ez elég bonyolult volt, amit itt felvezettél. Szal én úgy képzelem, hogyha minden gazdi (persze ez soha nem fog összejönni) ivartalaníttatná a macskáját, akkor nem lenne annyi kóbor macska, ergo, nem kellene kilövöldözni őket. De persze lehet, hogy én vagyok túl naív! ~:) (Amit nem hiszek, de olyan jól néz ki ez a szó a mondat végén! ~:-D)
"Téged igazából a tudat zavar, hogy egy kutyát vagy egy macskát lelőnek. A lövésnél kíméletesebb halált nem tudok, az állat nem szenved, kimarad a befogással járó stressz. Profi puskás nem lő bizonytalanra és nem hibáz."
Adja az isten, hogy minden lövöldöző profi puskás legyen, Ámen! Mi erre a garancia? Nem hiszem, hogy mozgó vadat olyan 100%-os biztossággal el lehessen találni, mint ahogy te állítod. És akkor is azon a véleményen vagyok, hogy nem a kutyákat kéne megbüntetni azért, mert kóbor, és ha már szegény idáig jutott, kötelességünk lenne még egy esély adni neki. Persze amelyik fékezhetetlenül vad, azzal nem lehet mit csinálni. De azt se tudom elképzelni, hogy mindengyik ilyen vad.