"Áthozat" az Érdi autós szégyentábla topikból.
Kedves vargailles!
Ha ott valaki nekiállt pufajkásozni, annak mit lehet válaszolni? Akinek mindenki komcsi, aki nem szélsőjobbos? Mellesleg igen, ha nem is tetszik egyeseknek, én mindig is néven fogom nevezni a fasiszta kijelentéseket is, mert nem hívhatom rózsabimbónak, ami fasizmus. Ha valakit sért az "fasiszta" jelző, a megoldás nagyon egyszerű: ne tegyen ilyan kijelentéseket, amit csak fasiszta nézeteket vallók szoktak. Mellesleg én ott nem írtam le a fasiszta szót, csak egy méltatlan vádra vágtam vissza, kissé jobban visszanyúlva az időben. Érdekes módon havas úr helyett egy másik nick válaszolt, úgy tűnik, őt bántotta valamiért a dolog...
Pufajkásozni lehet. A fasizta jelzőért meg még az is megsértődik, akire nem mondtam. Holott ha elolvasod a minap ajánlott linken lévő meghatározását a fasizmusnak, döbbenetesen sok azonosságot lehet megfigyelni az ott írtak, a Mussolini által megfogalmazott definíció, és egyes személyek nézetei és tevékenysége között! Akkor hogy nevezhetem a szocializmussal, liberializmussal, demokráciával és individualizmussal szembeni jobboldali egységfrontot? Milyen megnevezést engedtek meg nekem, hogy az ilyen megnyilvánulásokra használjam?
(A múltkor egy esetben lehet hogy tévedtem, mert egy szociáldarvinista kijelentést inkább nácizmusnak, hitlerizmusnak kellett volna neveznem, nem fasizmusnak, mert valóban a fasizmus hitleri irányvonalát képviselte az illető azzal a kijelentésével, méltó eszmei utódaként Mengelének.)
Ahonnan meg az egész kiindult:
Én türelmesen várom az új városvezetés intézkedéseit, hogy jobb lesz-e a város attól, amit ők végeznek. De van, amivel szemben nem lehet türelmesnek lenni: ha a polgármester felelőtlen, indulatkeltő kijelentéseket tesz, és még csak hajlandóságot sem mutat, hogy elnézést kérjen, amiért elragadtatta magát. Sőt, még meg is erősítette később! Hogy tehet olyat egy magát felelősnek tekintő vezető, hogy egy egész testületet tisztességét megkérdőjelezi, ráadásul úgy, hogy ezzel önbíráskodásra is példát mutatna?! (A később, kérdésemre adott válaszában.) Mit várhat a város a legmagasabb szintű vezetője által teljesen elutasított rendőrségtől? Milyen lehet a motiváltsága a rendőrnek Érden, ha ezt kapja a polgármestertől a munkájáért elismerésül?