Dorinesz Creative Commons License 2007.01.10 0 0 38

"Összefogdosni a kóbor macskákat és kutyákat lehetetlen, mert félnek az embertől és kerülik. Örülhetünk, ha lőtávra bevárnak."

Ez lehet, hogy igaz, de csak egy kis akarat kéne és lehetőség, hogy be lehessen őket fogni. Sajna Mo-on élünk, ahol ez a mentalitás dívik. Egyszerűbb a kutyát kilőni, mint felelősségteljesen (ha már a volt gazda nem volt felelősségteljes) elkapni és új otthont keresni neki. A vadászokat rühellem úgy ahogy vannak meg kell hogy mondjam, de ez csak azért van, mert én soha nem lennék képes egy állatnak kioltani az életét, és egyáltalán azt se értem, hogy milyen ember az, aki úgy érzi van joga, de ez nem ide tartozik.

"Az ivartalanítás megelőző intézkedés. Sokat használ, de ennek ellenére mindig lesznek kóbor kutyák és macskák, ezeket pedig ki kell lőni, mert károkat okoznak a természetben. Szépelgésre, befogási kísérletekre, száz meg százezer kóbor állat elaltatására és elszállítására sem idő, sem pénz, sem energia, sem ember, sem menhelykapacitás nincs."

Ez így van. Sajnos. De csak azért van így, mert mindenkinek a pénz számít, a többibe szarnak bele. Miért nincs egy működő menhely Mo-on? Mert elmaradottak vagyunk, azért. Ha majd egyszer lesz hozzá erőm, akkor is meg fogom valósítani azt a menhely, amit gondoltam. Az ivartalanítás meg nem megelőző intézkedés, hanem egy működő dolog lenne, ha mindenki ivartalanítaná a macskáját, csak sajna ez faluhelyen nem megszokott. Mindig az állatvédelmi rendőrséggel jövök, bár tudom, hogy ez Mo-on soha nem lesz, de itt is be kéne vezetni. Az az állat, akit ha befognak, aggresszív az emberrel szemben, azt altassák el. Ne lövöldözzenek rá, aztán ha csak a fél lábát trafálják el, akkor vállat vonnak, hogy ja, hát arrébb ment! Hát kösz szépen. Aki lövöldözik, az ebbe bele sem gondol. Még az elítélt bűnözők is szebb halálnemet kapnak mostanában, egy injekció és kész. Az a szerencsétlen állat, akit rosszul találnak el, örökre nyomorék marad, vagy napokig még szenved.

"Amíg a felvilágosítás nem éri el a kívánt eredményt (a kóborló kutyák és macskák számának jelentős csökkenését), addig a kilövésre szükség lesz. Hacsak nem akarjuk feláldozni ökológiánk megmaradt foszlányait a kutyák és macskák lelkéért."

Ebben is van valami, de a kilövéssel akkor sem értek egyet. Kegyetlen és önző dolognak tartom.

Előzmény: Törölt nick (32)