qqqqqqqq Creative Commons License 2007.01.09 0 0 829
Szevasztok!szóval ha valaki nem értené az impro az benned van azt a zene hozza ki belőled de egy leirt darabot meg kell tanulni és ehhez sztem több energia figyelemöszpontositás kell.ha valaki leír egy verset az benne van a fejében és van is ideje kitalálni  de ugyanúgy elmondani olyannak aki nem gyakorolja a rimfaragást hát annak sokkal nehezebb doga van.de ha igyse érted akkor sincs baj,egy idő után rájön az ember hogy egy saját darabba kevesebb a kihivás mint ha mondjuk megakarja tanulni pl egy idegen ember által irt  darabot,és ezt nem azér teszi hogy pontosan lemásolja, hanem hogy tanuljon belőle és ezáltal elkerüli a saját játékában a folytonos másolást,mert eljön az idő amikor már új dolog nem jut az eszedbe és itt jönnek az idegen emberek mert a zene mindenkiben más,ill eltérő és ez benne a jó.ha csak djangó lenne a földön szerintem már régen nem zenélnénk mert egyszer kifogynak a skálák is,a cifrázások,futamok.a djangonál a "régi zenéiben leginkább" halottam a hasonló figurákat,banjo huros nyujtásokat,stb azért későbbi korában fejlődött ,modernebb lett és nem az elektromos gitár miatt./pl a Máté Péterről senki se gondolta volna hogy a metál zene felé húz./szóval csak aztatat akarom mondani hogy a saját improd a tuti de abbol szinte semmit nem tanulsz mer azt élvezed ha jó és nem játszol hamisan és megismételni se nehéz sőt,de ha fejlődni akarsz akkor bizony meg kell tanulni legalább egy két számot naggyából,mert az is élményt ad,pláne ha nem tudsz tisztán játszani,és sajnos a magyar zenészek között nagyon sok ilyen van.itt már mindenki megasztár.Egy profi flamenco gitáros mesélte a tvben hogy egy év alatt 500/nem vicc/cdt adott el itthon.külföldön a többszörösét.pedig ott se ismerték.egyébként nem kell komolyan venni,a mondás is azt mondja hogy aki nem tudja az tanitja,há nem./ezér van a Csepei-vagy ez aljas vót?/ja a corába börsön láttam django cdket 1690,10 lemezes 3999.csókacsalád.