Törölt nick
2007.01.09
|
|
0 0
2203
|
„Ha visszanézed a korábbiakat, kiderül, hogy korábbi elvárásra én is linkeltem be ezekre vonatkozó, referált folyóiratban megjelent cikkeket, azokat elolvasva eldöntheted, hogy elég részletesen vannak-e bizonyítva.”
Én nem hiszem, hogy itt vannak elvárások bárki felé is és azt sem, hogy az érvrendszer, amivel éppen JDW élt és vacuola másolt ide alátámasztható referált folyóiratokban való közleményekkel.
„ Nem szabad elfelejteni, hogy már évezredek óta eszünk genetikailag módosított élelmiszereket.”
Szimpla ostobaság.
„ A ma termesztett növények hosszú szelekciós, nemesítési munka.”
Igen, és az még nem géntechnológia.
„ A mezőgazdaság nem magától keletkezett.”
Meg vagyok lepődve. Ha a szomszéd Terkának ezt mondanám, feldöntené a sajtárt.
„ A biotechnológiának köszönhetően nem kell addig várnunk, míg egy kedvező genetikai variáns magától megjelenik.”
Ez igaz és senki nem is kötne bele, ha allélcserékről lenne szó. A transzgenikus élőlény spontán létrejöttére azonban a következő Teremtésig várni kell.
„ A géntechnológia nem több és nem kevesebb, mint egy új módszer az élelmiszereink genetikai módosításának hosszú történetében.”
Most pedig le is hidaltam (de semmi több), ha ez nem hibás fordítás következménye.
„ 1996 óta 27 milliárd dollárral nőttek a biotech gazdaságok bevételei.”
Ez az ő gazdasági belügyük.
„ A GM növények alkalmazásával 172 millió kg növényvédő szer felhasználása elkerülhető volt. Ez >6 százalékos csökkenésnek felel meg.”
Ez az első, amit statisztikával lehetne igazolni. Ilyen azonban nincs. Vannak szervezetek, amelyek ennek éppen az ellenkezőjét állítják. Nem mellesleg a mennyiség nem igazán hiteles toxikológiai érv. A ciánkáli például sokkal kisebb mennyiségben előidézi emberen azt a hatást mint a bolhapor.
„ A teljes ökológiai lábnyom 14 százalékkal kisebb lett.”
Ez az előző bizonyítása utáni számításokra alapítható. Nem is tudtam, hogy JDW számottevő ökológus is. És milyenek lennének a ’részleges’ ökológiai lábnyomok?
„ Csak 2004-ben >10 milliárd kilogrammal csökkent az üvegház gáz kibocsátás.”
Ez valamiféle energiakalkuláción és becslésen alapul. Az állítás egzaktsága kérdőjeles, már már scifi.
„ Hogy min akadok ki, azt meg legyen szabad nekem eldöntenem, én sem bocsátkozom ilyen jóslásokba rád vonatkozóan.”
Kétségtelen, csak ekkor nem kell csodálkoznod azon, hogy a véleményed kiegyensúlyozottsága mellé kérdőjel kerül. Nekem szimpatikusabb, ha kritériumrendszerünk következetes, vagy felvállaljuk az érdekeinket. Lásd még: „ Nem, és ez egy nagyon erős kiindulási pont az ellenzőknek.” Most akkor szerinted – dacára annak, hogy korábban mást írtál – több oldal vagy csak két oldal létezik?
|
Előzmény: Arth_ur (2191)
|
|