tzuiop Creative Commons License 2007.01.08 0 0 822
Django is ismételt egy két futamot, de manapság sokan csak hangról hangra betanult szólókkal vakítanak. Aki improvizálni szeretne annak meg kellene tanulnia a miérteket(mire mit miért játszunk) és aztán abból kiszűrve saját ötleteket játszani. Persze biztos van akit kielégít egy szóló hangról hangra megtanulása,eljátszása, de nekem ez a klasszikus művek előadásához hasonló hozzáállás és kicsit unalmas mindig ugyanazt játszani, vagy hallgatóként hallgatni. Japcsi Csárlszton amúgy egy Djangó szóló 2 ujjas előadása, szép, jó, de nekem unalmas mert egy zenegépet látok és nem egy muzsikust. Gitárhúrok a Silk and Steel, Silk and Silver stílusú húrok, lágyabbak a foszfornál. Gitárok(húrok, pengetők, és a játékos is) természetesen máshogy szólnak, mint minden stílusban. Gitane gitároknál olcsóbbakat venni csak személyes próbálás útján merném javasolni(de inkább még úgysem), sőt mindig mert szerintem sokkal személyesebb dolog egy gitár, mint pl. egy DVD játszó. Djangóra való húrt és jó pengetőt(3,5 mm Gypsypick by Wegen) itthon csak a Stagehop(.hu) ban lehet beszerezni. Természetesen egy djangós gitáron fog igazán megszólalni a húr, pengető,korrekt pengetés,balkéz.
Előzmény: qqqqqqqq (820)