qqqqqqqq
2007.01.08
|
|
0 0
820
|
Üdv Mindenkinek!
Nincs valakinek meg véletlen Djangotól a Charleston tabja vagy kottája? Ha igen akkor ilyen citrommellékletbe feldobhatná.előre is köszi.Én elég régi hallgatója vagyok ennek a zenének,még a régi jazz rádiómüsorból vettük fel először 80as évekbe,de most már elég sok cd kapható.Hát örülök hogy van aki megpróbálja ezt a stilust nyomni. Az iskoláról: -szerintem érdemes teljes szólókat megtanulni csak nem teljesen mindig(cifrázás) ugyan azt lejátszani,/ a djangology 100.dik lejátszása után se ment ugyanúgy viszon egyszer lebuktam , és a haverom kérdezte ki ez az őrült gitáros mer a zene egyébként jó,na itt kicst lelombozódtam kb 20 éve/,és akkor a tuti ha szolózás közbe beugrik egy futam vagy egy variáció,mert a djangó is igenis ismétel,hisz ez az ő stilusa,csak ő evvel született,a gyorsaság egy gitáros játékában a rengeteg gyakorlást mutatja,és ő nem csak gyors hanem pontos is a fiziológiai képességét is figyelembe véve.Némelyik számát régebbi és ujabb feldolgozásba hallgatva azért feltalálunk ismétlődéseket persze sztem.a másik hogy érdemes megfigyelni a bendzsós beütést ami nem véletlen hiszen bendzsógitárja is volt.nekem egyébként a time on my hand teccik a legjobban,djangology/elektromoson/,minor swing,bolero,beyond the sea,minor blues,charleston.érdekes hogy mennyit változott mikor játszott eletromoson.ja és milyen az a djangó húr,mi a különbség a többi hurhoz képest?vastagabb vagy mi?A selmer kopiák hogy szólnak?tapasztalat pl.-régi nagytestű dürhő akusztikushoz képes vagy egy jumbóhoz képest,ill jazz elektromos nagytestűhöz/mondjuk archtop/melyiket érdemes venni a gypsyguitaron a leolcsóbb kopia is sehr gut?richwood 179 eurééé? vagy gitane 700éé,aranypengető 40éé?Na remélem az agyakat megzavartam ezze a sok baomságga.na szevaszstock.Ja a youtubeon a japcsi csárszton egész hihető,ha nem nézek oda ,talán csak nem a djan....... |
|