LittleBig Creative Commons License 2007.01.07 0 0 3937
Egyébként sok jó leslie-s felvételt csinált Stevie Ray Vaughan is. A szóló gitárhangot akkord szőnyeggel kísérte, majdnem olyan mintha egy orgona kísérne, de gitár.

Megcsináltam a leslie felújítást. Teljesen szétszedtem a motorokat, de végül nem mertem nagyon belenyúlni. Az összes motor tengelyén van némi rozsda szerű anyag. Vajon ha ezt lekaparom, kevésbé lesz zajos? Kiiktattam egy csomó zajforást, pl. lötyögött a bassz dob a mélyebb hangokra. És megcsináltam a crossovert, tényleg sokkal jobb, ha a nem 1000 Hz-nél vág, hanem lejjebb. Ezt nem nagyon kell számolgatni, jobb, ha fülünkre hagyatkozunk. Én pusztán annyit tettem, hogy beforrasztottam a magasnyomó előtt sorban lévő kondi mellé párhuzamosan két másikat (10mikroF helyett 30 lett így), meg egy 8 ohmos ellenállást sorosan(5W-os kell, a kisebb elfüstöl), hogy a magas ne legyen túl hangos (ezt izlés szerint kell választani). Így egyensúlyba került a hangkép, sokkal jobb lett a perka, és megjött a felső két oktáv visítása is. Egyébként egy Dynacord Dc100-ról van szó, 15-ös mélynyomóval, és az eredeti magassal. A motorokat is beállítottam Trambi tanácsának megfelelően, köszi érte.

Januárban készül új Triton Electric Octopus(TEO) lemez és TrioQuartet anyag is, szóval le lehet csekkolni mindent, majd teszek fel kedvcsinálót.

Üdv
Mat
Előzmény: tehtube (3934)